Rado įspūdingą laimikį. Linksminasi specialiųjų operacijų pajėgos (Video)  ()

Ukrainos gynėjai Zaporižios srityje sunaikino rusų elektroninės karybos sistemą R-330Ž „Žitel“.


R-330Ž „Žitel“ ant „Ural“ platformos
R-330Ž „Žitel“ ant „Ural“ platformos
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ParkPatriot2015part9-58.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariai pranešė, kad žvalgybos metu Zaporižios srityje 3-iojo atskirojo specialiosios paskirties pulko dronai aptiko trikdžius generuojančią R-330Ž „Žitel“ sistemą. Dronas stebėjo sistemą ir perdavė jos koordinates sunaikinimui.

Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas smūgis rusų elektroninės karybos sistemai „Žitel“:

„Žitel“ sulaukė HIMARS paleistos GMLRS raketos smūgio. Raketa sprogo virš taikinio ir viską suvarpė volframo šratais. Savaime aišku, elektroninės karybos sistema buvo visiškai sunaikinta. Nežinoma, ar ten buvo rusų karių, bet greičiausiai tokia vertinga sistema nepaliekama be priežiūros.

Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje žaibiško įkrovimo universalūs belaidžiai „Xiaomi“ telefonų įkrovikliai. Ribotas kiekis
3011

Fantastiškai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Skirtingi modeliai: 50W arba 55W

Papildomai su 67W įkrovikliu 6A laidu

Išsamiau

R-330Ž „Žitel“ yra erzinantis ir labai pavojingas ginklas. Jis generuoja trikdžius, kurie trukdo palydovinių komunikacijų sistemų, GPS, mobiliojo ryšio darbui. „Žitel“ taip pat gali apginti vadavietę ar kitą svarbų objektą nuo itin tikslių ginklų, nes tiesiog blokuoja jų navigaciją. Anksčiau rusai atvarydavo „Žitel“ prie vakarinės savo valstybės sienos, kad sukeltų sumaištį kaimyninėse valstybėse. Pavyzdžiui, 2018 metais „Žitel“ trikdė komunikacijas šiaurinėje Norvegijos dalyje. Kadangi „Žitel“ karpo ryšius tarp antžeminių sistemų ir palydovų, jis gali apsunkinti ir stebėjimą/šnipinėjimą, taip pridengdamas kitų sistemų judėjimą.

 

„Žitel“ sistema turi „Ural“ arba „KamAZ“ bazę, yra labai mobili ir greitai paruošiama darbui.

Ukrainiečiai naikina R-330Ž „Žitel“ vos tik pastebi šias sistemas, nes jos tikrai yra pavojingi ginklai. Gerai tai, kad „Žitel“ dažnai sukiojasi netoli fronto linijos. Luhansko srityje tokia sistema buvo sunaikinta drono smūgiu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(101)
(3)
(98)

Komentarai ()