JAV generolas: Rusijos armija dabar didesnė (Video)  ()

„Nepriklausomai nuo karo Ukrainoje baigties, Rusijos armija bus didesnė ir piktesnė Vakarams nei tada, kai ji įsiveržė.“


Rusų kariai
Rusų kariai
© Mil.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_troops_in_Armenian_parade.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos nesumažėjo per karą Ukrainoje, o išaugo, sakė vienas aukšto rango JAV generolas. Apie tai rašo „Business İnsider“.

„Armija iš tikrųjų dabar didesnė – 15 procentų – nei tada, kai ji įsiveržė į Ukrainą“, – Atstovų rūmų ginkluotųjų pajėgų komitetui sakė JAV armijos generolas Christopheris G. Cavolis, NATO vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4280 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

„Per praėjusius metus Rusija padidino savo fronto linijos karių jėgą nuo 360 000 iki 470 000 žmonių“, – tęsė Ch. Cavolis ir pridūrė, jog šie skaičiai padidėjo dėl to, kad Rusija padidino šaukimo amžių nuo 27 iki 30 metų.

Ch. Cavolio teigimu, šis padidėjimas reiškia, kad Rusija galėjo papildyti turimų karių skaičių 2 mln.

„Apibendrinant galima pasakyti, kad Rusija yra siekia vadovauti didžiausiai kariuomenei žemyne“, – sakė Ch. Cavolis savo įžanginiame pranešime Kongresui.

 

„Nepriklausomai nuo karo Ukrainoje baigties, Rusijos armija bus didesnė, mirtinesnė ir piktesnė Vakarams nei tada, kai ji įsiveržė“, – pridūrė jis.

Ch. Cavolis nėra pirmasis JAV pareigūnas, pabrėžęs atgimstančios Rusijos keliamą grėsmę.

Praėjusią savaitę valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas pareiškė, kad Rusija, patyrusi didelių nuostolių Ukrainoje, „beveik visiškai“ atkūrė savo kariuomenę.

 

„Naujai atrasti jos pajėgumai kelia ilgalaikį iššūkį Europos stabilumui ir kelia grėsmę NATO sąjungininkėms“, – sakė K. Campbellas balandžio 3 d. Vašingtone įsikūrusio „Center for a New American Security“ surengto pokalbio dalyviams.

Jie perspėjo apie suaktyvėjusią Rusijos armiją, kai JAV parama Ukrainos karui mažėja. „Jei mes ir toliau nepalaikysime Ukrainos, jai gana greitai pritrūks artilerijos sviedinių ir oro gynybos gaudyklių“, – sakė Ch. Cavolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(9)
(-1)

Komentarai ()