Kritinis taškas pasiektas. Ukraina – ties žlugimo riba  ()

Kyla Ukrainos gynybos žlugimo pavojus.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=772680825044998&set=pcb.772680898378324

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinis pasipriešinimas artėja prie kritinio taško dėl raketų atakų prieš jos energetikos sistemą ir okupantų veržimosi per fronto liniją, ketvirtadienį, balandžio 11 d., pranešė „Bloomberg“, remdamasis su situacija susipažinusiais Vakarų pareigūnais.

Pareigūnų teigimu, Ukrainos padėtis per daugiau nei dvejus metus trunkantį Rusijos pradėtą ​​karą yra pati trapiausia dėl amunicijos, karinio personalo ir oro gynybos sistemų trūkumo.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4313 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Kyla Ukrainos gynybos žlugimo pavojus, o tai leis Rusijai padaryti didelę pažangą pirmą kartą nuo karo pradžios, sakė neįvardytas pareigūnas.

Ateinantys mėnesiai, rašo „Bloomberg“, Ukrainai bus sunkiausias išbandymas, o visuomenę, o ypač Charkivo gyventojus, vis labiau alina karas.

Kaip rašo agentūra, šiais metais Rusija savo kariuomenei ketina parūpinti 6 mln. sviedinių iš Šiaurės Korėjos ir Irano, taip pat ir savo gamybos dėka. Kita vertus, Ukraina vis dar negavo 60 mlrd. dolerių vertės karinės pagalbos paketo iš JAV.

 

Pareigūnų teigimu, be šių lėšų Ukraina neturės alternatyvos sunkiausiu momentu.

Kitas pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad JAV „nemato jokių neišvengiamo Rusijos proveržio ženklų“. Tačiau dėl sunkios ukrainiečių moralinės būklės negalima atmesti „armijos žlugimo galimybės“, – tvirtina jis.

Be to, balandžio 11-ąją sunaikinta Trypilijos termofikacinė elektrinė parodė Ukrainos pažeidžiamumą raketų smūgiams, rašo „Bloomberg“.

Respublikonai JAV blokuoja įstatymo projektą dėl pagalbos Ukrainai nuo 2023 metų spalio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(10)
(-1)

Komentarai ()