Rusija paskelbė naują „antiteroristinę operaciją“  ()

Šiaurės Kaukaze vėl neramu.


Kabardos-Balkarijos Respublikos vėliava
Kabardos-Balkarijos Respublikos vėliava
© Wikipedia (atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Kabardino-Balkaria.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo pajėgos ketvirtadienį (balandžio 11 d.) pranešė, kad per „antiteroristinę operaciją“ Šiaurės Kaukaze nukovė du kovotojus, taip pat „neutralizavo“ žmogų, planavusį išpuolius prieš institucijas.

Du kovotojai, tariamai planavę „sabotažą ir teroristinius išpuolius“, žuvo per naktinę operaciją Nalčike, Kabardos-Balkarijos Respublikos sostinėje, sakoma Nacionalinio kovos su terorizmu komiteto (NAC) pranešime.

Maskva po Čečėnijos karų šioje nestabilioje respublikoje reguliariai rengdavo „antiteroristinius“ reidus, tačiau per pastaruosius 10 metų tokios operacijos vyksta daug rečiau.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2802 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

NAC anksčiau paskelbė apie „antiteroristinės operacijos“ pradžią Kabardoje-Balkarijoje, daugiausia musulmoniškoje Šiaurės Kaukazo respublikoje.

Komitetas pareiškė, kad pradėjo operaciją, siekdamas apsaugoti „civilių saugumą“, gavęs informacijos „apie ginkluotų asmenų, susijusių su teroristine veikla, buvimo vietą“.

„Naktį juos užblokavo specialus Federalinės saugumo tarnybos (FSB) padalinys Nalčiko miesto sodų bendrijos teritorijoje“, – sakoma NAC pranešime. „Reaguodami į pasiūlymą sudėti ginklus ir pasiduoti valdžiai, banditai atidengė ugnį į teisėsaugininkus.“

Operacija surengta praėjus mėnesiui po to, kai per išpuolį Maskvos koncertų salėje „Crocus City Hall“ žuvo daugiau nei 140 žmonių. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“.

 

FSB pranešė, kad jos pajėgos trečiadienį „neutralizavo“ vienos Centrinės Azijos šalies pilietį, planavusį išpuolį prieš žydų įstaigą Maskvoje. FSB pranešime nebuvo aišku, ar įtariamasis buvo nužudytas.

FSB taip pat tvirtino, kad sunaikino šešių Centrinės Azijos piliečių „teroristų ląstelę“, planavusią atakuoti Rusijos karinius objektus Rusijos okupuotoje Ukrainos Donecko srities dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(11)
(-9)

Komentarai ()