„Spruko pabrukęs uodegą.“ Slaptu lėktuvu. Sklinda įdomūs gandai apie Netanyahu (Foto)  ()

Balandžio 14-osios naktį per galingą Irano ataką prieš Izraelį socialiniuose tinkluose pasipylė gandų banga, kad Izraelio vyriausybė ir ypač ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paliko Izraelį vadinamuoju „Doomsday“ lėktuvu.


Wing of Zion
Wing of Zion
© Rami Mizrahi, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:4X-ISR_Rami_Mizrahi.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-14 „Spruko pabrukęs uodegą.“ Slaptu lėktuvu. Sklinda įdomūs gandai apie Netanyahu (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NV paaiškina, kodėl kilo šie gandai, kas yra „Doomsday“ lėktuvas ir kas žinoma, ar Netanyahu jį turi.

„Siono sparnai“

Gandai apie Netanyahu ir jo vyriausybės skrydį pasklido po to, kai skrydžių sekimo svetainėse buvo užfiksuotas „Wing of Zion“ („Siono sparnai“) lėktuvas, kylantis iš Nevatimo oro bazės pietų Izraelyje, kaip pranešė „Times of Israel“.

Lėktuvas buvo pastatytas Netanyahu, tačiau jis juo nesinaudojo – orlaivis „rinko dulkes“ po to, kai prieš keletą metų buvo perduotas Izraelio kariuomenei.

Straipsnyje pažymima, kad šis orlaivis „niekada nebuvo naudojamas oficialiai“.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8321 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Pranešimuose socialinėje žiniasklaidoje apie tariamą Netanyahu pabėgimą, „Wing of Zion“ buvo įvardijamas „Pasaulio pabaigos“ (Doomsday) lėktuvu.

Paties Izraelio premjero socialiniame tinkle X naktį vietos laiku pasirodė žinutė, kad jis „dabar šaukia karo kabineto posėdį Tel Avive“.

 

Pats Netanyahu yra šią žinią iliustruojančioje nuotraukoje, kuri paneigia gandus apie jo pabėgimą. Patalpoje, kurioje renkasi karo kabinetas, esančiuose monitoriuose data – 2024 m. balandžio 13 d., o laikas – 23:00 val.

Ar Netanyahu turi „Pasaulio pabaigos“ lėktuvą ir kas tai yra?

Tyrimas, ar Netanyahu turi „Pasaulio pabaigos“ lėktuvą, nedavė jokių rimtų įrodymų, o Izraelio gynybos ministerijos ir šalies aviacijos valdžios atstovai tokias spėliones atmetė kaip nepagrįstas ir spekuliacines.

 

„Pasaulio pabaigos“ lėktuvus turi JAV ir Rusija. JAV turimas lėktuvas yra oro vadavietė, skirta kontroliuoti JAV kariuomenę branduolinio karo atveju. Lėktuvas turi sustiprintą konstrukciją, kuri gali atlaikyti branduolinį sprogimą ir apsaugoti nuo elektromagnetinio impulso. Jo įrangos kompleksas apima ryšio priemones ir ginklų valdymo sistemas, skirtas veiksmingai kontroliuoti ginkluotąsias pajėgas branduolinės grėsmės sąlygomis.

Rusijoje „Pasaulio pabaigos“ lėktuvų vaidmenį atlieka Il-80, kurie yra skirti gabenti aukščiausią šalies vadovybę branduolinio karo atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()