Labai pavojinga, bet įmanoma. Kaip gali pakrypti Izraelio ir Irano karas  ()

Izraelio ir Irano santykių eskalavimas buvo akivaizdus. Balandžio 14 d. naktį į Izraelį buvo paleista daugiau kaip 300 raketų ir bepiločių lėktuvų. Šaliai pavyko atmušti daugumą oro taikinių.



© Edmund Gall (CC BY-SA 2.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Old_City_of_Jerusalem#/media/File:2014-06_Israel_-_Jerusalem_090_(14936890061).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-14 Labai pavojinga, bet įmanoma. Kaip gali pakrypti Izraelio ir Irano karas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio portalo „Details“ vyriausiasis redaktorius Emilis Šleimovičius 24 kanalui sakė, kad JAV lėktuvnešių grupė, dislokuota netoli Irano, turėtų būti tam tikras atgrasymo elementas. Juk joje yra lėktuvų ir kitų priemonių, kurios numuša raketas.

Visi žino, kad Izraelis turi galingą oro gynybą. Be to, raketos, kurias Iranas paleidžia iš savo teritorijos, skrieja per Iraką, Jordaniją ir galbūt Siriją. Todėl kyla klausimas, kur nukrenta numuštų raketų nuolaužos.

Dar prieš balandžio 14 d. ataką Izraelis išjungė savo GPS. O dauguma Irano, ypač „Hezbollah“, raketų yra susietos su šia sistema. Taigi neįmanoma pasakyti, koks yra oro taikinių tikslumas.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5298 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

„Kita Irano bėda - atsakomasis smūgis, kuris neabejotinai įvyks. Aišku, kuo tai tada baigsis. Verta tik palyginti Irano ir Izraelio oro pajėgas. Viešai skelbiamais duomenimis, Izraelis turi 460 įvairių tipų orlaivių, Iranas - 236, be to, nemažai jų yra metalo laužas,“ – sakė Šleimovičius.

Iranas iš tiesų yra sukaupęs daugybę raketų, oro gynybos priemonių ir plėtoja branduolinę programą. Tačiau Izraelis gali nuslopinti jų priešlėktuvinę gynybą. Be to, Irano teritorija yra gana didelė, todėl bus sunku ją visiškai uždengti.

 

„Kitas labai pavojingas, bet galimas variantas - Iranas gali užpulti kokį nors Izraelio ar Vakarų pasaulio objektą. Tai galėtų būti ambasada, kultūros centras, galime prisiminti kruvinus teroristinius išpuolius Argentinoje. Atsakomybę už tai prisiėmė Iranas,“ – teigė Šleimovičius.

Jungtinės Valstijos išlaiko savo lėktuvnešių grupes. Ginklų siuntos Izraeliui nenutrūko, taigi, nepaisant visų retorinių kalbų, Izraelis mato Joe Bideno administracijos paramą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()