„JAV neturi strateginės kompetencijos.“ Ką parodė Irano puolimas prieš Izraelį  ()

Iranas užpuolė Izraelį nepaisydamas prezidento Joe Bideno įspėjimo. Šis smūgis parodė, kiek JAV prarado situacijos kontrolę.


Irano kariai
Irano kariai
© Fars Media Corporation (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Islamic_Republic_of_Iran_Army_Day,_2022,_Tehran_%28102%29.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-15 „JAV neturi strateginės kompetencijos.“ Ką parodė Irano puolimas prieš Izraelį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano ataka prieš Izraelį parodė, kad JAV nesugebėjo sumažinti įtampos Artimuosiuose Rytuose ir suvaldyti konfliktą Gazos Ruože. Apie tai „Business Insider“ pasakojo nacionalinio saugumo ir užsienio politikos ekspertas Seanas McFate'as.

Daugybė nenuoseklių strateginių Jungtinių Valstijų žingsnių per karą tarp Izraelio ir „Hamas“ galėjo paskatinti Iraną įžūliai nepaisyti Bideno įspėjimo nepulti Izraelio. Ekspertas mano, kad Amerikos prezidento administracijoje „nėra strateginės kompetencijos“.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5330 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Irano atsakas buvo būdas parodyti tarptautinei bendruomenei, kad šalis turi stuburą po Izraelio aviacijos smūgio Damaske (Sirija). Tačiau plačiau kalbant, Irano išpuolis parodo, kiek „Hamas“ puolimas prieš Izraelį 2023 m. spalio 7 d. pakurstė chaosą Artimuosiuose Rytuose, sakė McFate'as.

 

Dėl karo Gazoje JAV įsivėlė į konfliktą ir vis dar siunčia prieštaringus signalus pasauliui, teikdamos karinę paramą Izraeliui ir humanitarinę pagalbą Gazai, todėl Persijos įlankos šalys, tokios kaip Iranas, jaučiasi saugesnės.

„Faktas, kad Bideno administracija vienu metu apginkluoja Izraelį ir siunčia pagalbą į Gazą, rodo pasauliui, kad Bideno komandai trūksta strateginės kompetencijos“, – sakė McFate'as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()