Šoigu įsiutęs. Lekia galvos. Netikėti įvykiai  ()

Restruktūrizacija tęsiasi.


Sergejus Šoigu
Sergejus Šoigu
© Kremlin.ru (CC BY 4.0)|https://ru.wikipedia.org/wiki/Шойгу,_Сергей_Кужугетович#/media/Файл:Military_exercises_Center-2019-04.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Šoigu nepatenkintas. Jis atleido iš pareigų vadus, kurie vadovavo Rusijos armijai Pietų Ukrainoje. Pagrindinė priežastis – jie nesugebėjo greitai atgauti teritorijų, kurias Ukrainos kariuomenė išlaisvino iš priešo per 2023 m. vasaros kontrpuolimą, kontrolės. 

Balandžio 13 – 14 dienomis Rusijos karo tinklaraštininkai pranešė, kad Rusijos gynybos ministerija nuo pareigų nušalino 18-osios armijos vadą Arkadijų Marzojevą. 

Karo studijų instituto (ISW) analitikai tęsia padėties Rusijos kariuomenėje analizę. Marzojevo armija nuo 2023 m. rudens kovoja Krynkų rajone su Ukrainos kariuomene. Taip pat buvo atleistas 70-ojo motorizuotojo pulko, kuris vadovauja puolimams Robotynės rajone, vadas.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2802 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

ISW analitikai kol kas nepatvirtino Rusijos žiniasklaidos informacijos. Žinoma tik tiek, kad nuo 2023 m. lapkričio mėn. rusams nepavyksta išstumti ukrainiečių desantininkų iš placdarmo prie Krynkų.

Nuo 2023 m. rugsėjo Putino kariuomenė taip pat bando susigrąžinti teritorijos prie Robotynės kontrolę. 

 

Tuo tarpu Rusijos armijoje tęsiasi Vakarų karinės apygardos restruktūrizacija. Ukrainos karo korespondentas Mašovecas sakė, kad į Leningrado karinę apygardą bus įtraukti daliniai iš Belgorodo, Kursko ir Briansko sričių. Jie sudarys vadinamąją „šiaurinę“ grupę. 

Maskvos karinės apygarda bus atsakinga už liniją Kupjanskas – Svatovas – Kremina. Gali būti, kad tokie Šoigu veiksmai yra atsakas į Zelenskio pareiškimus, nes Ukrainos prezidentas sakė, kad priešas vis dar planuoja per naująjį puolimą pasiekti Charkivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(12)
(41)

Komentarai ()