Jie pasiruošę smogti atominei elektrinei. Žvalgyba skambina pavojaus varpais (Video)  ()

Ukrainos karinė žvalgyba atskleidžia Rusijos pajėgų planus.


Zaporožės atominė elektrinė
Zaporožės atominė elektrinė
© IAEA Imagebank, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:IAEA_Mission_to_Zaporizhzhya_(2022)_A.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 14 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Ukrainos Zaporožės atominę elektrinę okupavusos Rusijos pajėgos ruošiasi surengti dar vieną klaidinančią ataką prieš objektą ir dar kartą apkaltinti Ukrainą. Generalinis štabas remiasi žvalgybos duomenimis.

Pietryčių Ukrainoje esanti Zaporožės atominė elektrinė (AE), didžiausia Europoje ir viena iš dešimties geriausių pasaulyje, yra Rusijos okupuota nuo 2022 m. kovo mėn. per Energodaro mūšį. Šeši jos branduoliniai reaktoriai yra išjungti ir nebegamina energijos.

„Rusija yra vienintelė teroristė pasaulyje, kuri laiko įkaite atominę elektrinę ir naudoja ją Ukrainos ir viso pasaulio šantažui“, – sakoma  pranešime.

Ukrainos generalinis štabas pareiškė, kad Rusija pastarosiomis savaitėmis ne kartą bandė permesti kaltę dėl bepiločių orlaivių atakų Zaporožės elektrinėje Ukrainai.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2801 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Tai yra tyčiniai Rusijos veiksmai, kuriais tęsiama pačios Rusijos praktika šantažuoti mūsų valstybę ir visą tarptautinę bendruomenę“, – rašoma pranešime.

Kariškiai perspėjo, kad tol, kol Rusijos „teroristai“ valdys Zaporožės elektrinę, laikys ten savo karinę techniką ir galės vykdyti operacijas, elektrinės saugumas negali būti garantuotas. Ukrainos generalinis štabas pabrėžė, kad Zaporožės AE grąžinimas Ukrainai yra būtinas, norint atkurti tikrąjį branduolinio objekto saugumą.

Rusija naudoja teritoriją aplink Zaporožės atominę elektrinę kaip savo artilerijos bazę, beveik kasdien apšaudydama Nikopolio ir Marhaneco miestus per Dniepro upę. Ši taktika išnaudoja branduolinį objektą, nes Ukraina susilaiko nuo atsako, kad išvengtų branduolinio incidento rizikos.

 

 

Pavyzdžiui, balandžio 14 d. ryte toje vietoje esantys TATENA ekspertai per mažiau nei per pusvalandį išgirdo šešiolika artilerijos šūvių, kai kurie iš jų buvo netoliese, o kiti aiškiai girdimi iš tolo, sakoma TATENA pranešime.

Neseniai paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip Rusijos kariai dislokuoja šarvuočius okupuotoje Zaporožės gamykloje.

 

 

Prieš kelias dienas Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad Rusijos okupacinės pajėgos surengė dar vieną išpuolį prieš Zaporožės AE, naudodamos bepiločius orlaivius, apkaltindamos Ukrainą. 

Vakar Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Rafaelis Mariano Grossi paskelbė, kad visi šeši Ukrainos Zaporožės elektrinės reaktoriai pirmą kartą nuo 2022 m. pabaigos buvo sustabdyti šaltuoju būdu, siekiant padidinti didžiausio Europoje branduolinio objekto saugą. vykstant Rusijos ir Ukrainos karui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)

Komentarai ()