„50 % kariaus Ukrainoje.“ Šito nesitikėjo net ekspertai  (1)

Prancūzų jaunimo tarpe atlikta apklausa stebina.


Prancūzų kariai
Prancūzų kariai
© Matthieu L./French Army, (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:French_soldiers.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas antras prancūzų jaunimas nuo 18 iki 25 metų sako, kad prireikus būtų pasirengęs stoti į Prancūzijos kariuomenę ir vykti į Ukrainą. Toks yra sociologinio tyrimo rezultatas, pirmojo atlikto šia tema nuo visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d.

Šie tyrimo rezultatai neseniai buvo paskelbti Prancūzijoje, o daugelis Prancūzijos žiniasklaidos priemonių, įskaitant „Le Parisien“, citavo jo rezultatus. 

Apklaustas buvo 2301 žmogus, kuris priklauso prancūzų jaunimui nuo 18 iki 25 metų laikotarpiu nuo 2023 m. birželio 16 d. iki liepos 9 d., gerokai prieš prezidento Emmanuelio Macrono vasario 26 d. pareiškimą, kad jis neatmeta galimybės siųsti sausumos karių. į Ukrainą. Gerokai anksčiau ir Ukrainos kontrpuolimo rezultatai buvo žinomi visuomenei.

[EU+Kuponai] „Outdoor Riding Sale“! Net iki 500€ pigiau nei Lietuvoje el. paspirtukai ir el. dviračiai - ribotas kiekis
3505 4

„Outdoor Riding Sale“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Kukirin M4“ - 500W, 48V 12,5Ah el. paspirtukas

2) „JOYOR S5“ (ABE) - 500W, 48V 13Ah el. paspirtukas

3) „PVY Z20 Pro“ - 500W sulankstomas el. dviratis

4) „FAFREES F20 Pro“ - sulankstomas 250W el. dviratis

Išsamiau

Apklausa parodo, kaip jaunoji karta suvokia karines problemas.

Į klausimą: „Jei Prancūzijos saugumas reikalautų, kad šalis įsitrauktų į karą Ukrainoje, ar būtumėte pasirengę stoti ginti savo šalį? 34 % atsakė „taip, galbūt“. Beveik ketvirtadalis jaunų vyrų (24 %) atsakė „taip tikrai“, palyginti su 12 % jaunų moterų.

 

Neminint jokios konkrečios šalies, 57 % apklaustų jaunuolių teigė, kad „karo atveju“ būtų pasirengę stoti į ginkluotąsias pajėgas.

Pasak vieno iš tyrime dalyvavusių tyrėjų, „atgimsta patriotizmas, atsiliepiantis į prasmės, įsipareigojimo poreikį, norą jaustis naudingam“.

„Jausmas, kad Ukrainos ir Rusijos konfliktas, esantis prie Europos Sąjungos slenksčio, yra apčiuopiamas pavojus, yra labai stiprus“, – aiškino mokslininkas.

Beveik trečdalis jaunų prancūzų (31 proc.) pasisakė už Prancūzijos karių dislokavimą Ukrainoje (palyginti su 17 proc. 50 metų ir vyresnių asmenų).

Daug baiminamasi dėl branduolinio konflikto galimybės, kurią perša Rusija (69 proc.). Branduolinių ginklų panaudojimui „prieš šalį didelio konflikto atveju“ pritaria net 49 proc., kurie mano, kad tai „priimtina tam tikrais atvejais“ arba „visiškai priimtina“.

 

Kelios apklausos jau parodė teigiamą jaunų žmonių santykių su karine institucija raidą, ypač po 2015 m. džihadistų išpuolių Prancūzijoje. 

Visuotinis atšilimas yra pirmasis jų rūpestis, tačiau daugelis (77 proc.) mano, kad tai yra papildoma karo rizika.

Didžioji dauguma apklaustųjų (62 proc.) mano, kad „būtų gerai sugrąžinti privalomąją karo tarnybą“, kuri buvo panaikinta 1997 m. ir iš dalies vėl įvesta keliose Europos šalyse, pavyzdžiui, Švedijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(13)
(116)

Komentarai (1)