Ginsis nuo rusų kartu. 2 šalys, 1 gynyba. Ką pareiškė Ukraina  (1)

Ukraina siekia įsigyti mažiausiai 7 „Patriot“ baterijas.


Dmytro Kuleba
Dmytro Kuleba
© Дмитро Кулеба 1.jpg: Едуард Крижанівський, фотограф МЗСderivative work: Pv21, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba balandžio 14 dieną nacionalinio telemaratono metu pareiškė, kad galimybė Vakarų Ukrainos regionus padengti Lenkijos oro gynybos sistemomis „Patriot“ yra reali.

Rusija nuo praėjusio mėnesio padidino atakų prieš Ukrainą mastą ir skaičių, daugiausia nukreipdama jas į Ukrainos energetikos ir elektros infrastruktūrą rytinėse fronto srityse, Kyjive ir vakarinėje Lvivo zonoje. Dėl smūgių kai kuriuose miestuose nutrūksta elektros tiekimas, nes Ukraina neturi oro gynybos sistemų ir negali visiškai uždengti oro erdvės.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4252 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Kai Rusijos raketos pasiekė vakarinę Ukrainos sieną su Lenkija, Lenkijos operatyvinė vadovybė suaktyvino savo gynybos sistemas. Kovo 24-osios rytą per naktinę Rusijos ataką prieš Ukrainą viena sparnuotoji raketa įskrido į Lenkijos oro erdvę ir išbuvo ten 39 sekundes. Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna kovo 26 d. pareiškė, kad NATO svarsto apie Rusijos raketų numušimą, kai jos skrieja Šiaurės Atlanto Aljanso teritorijos link.

Lenkija gali padėti sunaikinti Rusijos raketas, nukreiptas į Ukrainos vakarines sritis. „Dabar viskas tikra. Tai apsaugotų NATO šalis nuo Rusijos raketų ar bepiločių orlaivių „atvykimo“ į jų teritorijas“, – sakė ministras.

 

Ukraina galės pati numušti Rusijos raketas, jei turės pakankamai oro gynybos sistemų. Ukrainos užsienio reikalų ministerija rado jų daugiau nei 100, kurias turi jos sąjungininkai. Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, jog Ukrainai reikia 26, kad būtų sukurtas bendras oro skydas virš Ukrainos, tačiau „D. Kuleba siekia, kad šalis kuo greičiau gautų bent septynias“.

 

D. Kulebos teigimu, visų „Patriot“ baterijų perdavimas priklauso nuo JAV sprendimo. Jis pabrėžė, kad Ukraina „tiksliai žino, kur viskas yra“.

„Kai sėdime už uždarų durų, aš tiesiogine to žodžio prasme sakau visiems partneriams: mano brangieji, darykit ką tik norite, jei norite išnuomoti, išnuomokite, jei norite, kad jos dengtų jūsų sieną, tegul dengia jūsų sieną, bet duokite!“, – sakė D. Kuleba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(4)
(52)

Komentarai (1)