„Nesugebėjo atkovoti prarastų teritorijų.“ Krenta aukštos galvos  ()

Pajėgos smarkiai sumažėjo.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=775312594781821&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Rusijos KAM atleido vadus už tai, kad jie nesugebėjo atkovoti teritorijų, kurias Ukraina išlaivino per 2023 m. kontrpuolimą.

Tai teigia JAV karo studijų institutas (ISW).

Rusijos šaltiniai balandžio 13 ir 14 d. pranešė, kad Rusijos karinė vadovybė atleido generolą leitenantą Arkadijų Marzojevą, 18-osios jungtinės armijos (Pietų karinė apygarda) vadą, kovojantį netoli Krynkų Chersono srityje, kartu su 70-ojo motorizuotųjų šaulių pulko vadu, kuris vadovavo kovoms netoli Robotynės, Zaporožės srityje.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5216 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

ISW teigia negalinti patvirtinti šių pranešimų apie atleidimus. 18-osios jungtinės armijos elementai atremia Ukrainos atakas ir bandė išjudinti Ukrainos pajėgas iš savo pozicijų rytiniame Chersono srities krante nuo tada, kai 2023 m. lapkritį buvo įsteigtas ribotas taktinis placdarmas, tačiau tai žlugo.

Nuo 2023 m. rugsėjo mėn. 70-ojo motorizuotųjų šaulių pulko elementai periodiškai rengia kontratakas aplink Robotynę, siekdami atgauti teritoriją, todėl jų pajėgos smarkiai sumažėjo.

 

 

18-oios armjos ir 70-ojo motorizuotųjų šaulių pulko dalims nepavyko atkovoti visų teritorijų, kurias Ukrainos pajėgos užėmė Zaporožės ir Chersono srityse per 2023 m. vasaros ir rudens kontrpuolimą. Jei Rusijos šaltiniai teisingi, Rusijos KAM gali pakeisti šiuos vadus, tikėdamasi, kad nauja vadovybė sėkmingai užgrobs daugiau teritorijų aplink Robotynę ir Krynkus. Tai leistų Rusijos gynybos ministerijai patikimai teigti, kad Ukrainos kontrpuolimo pasekmės bus panaikintos, kaip rašo ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: