F-16 programa JAV. Iškilo netikėta grėsmė  ()

Amerikos generolo interviu.


Amerikos vėliava
Amerikos vėliava
© COFFEEMEPLEASE (Pixabay Content Licence)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės pilotų paruošimo Amerikoje skraidyti naikintuvais F-16  programa gali būti nutraukta dėl papildomo finansavimo trūkumo.

Apie tai interviu „Amerikos balsui“ pranešė Jungtinių Valstijų nacionalinės gvardijos biuro vadovas generolas Danielius R. Hokansonas.

Jis pabrėžė, kad karinės pagalbos Ukrainai finansavimo klausimo blokavimas JAV Kongrese kol kas Ukrainos kariuomenės pilotų rengimo programai įtakos neturi. Tačiau programos finansavimui, pagal kurią 2025 m. bus rengiami Ukrainos pilotų mokymai skraidyti F-16, reikia Kongreso pritarimo.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
5000 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Tiems Ukrainos F-16 pilotų mokymams, kuriuos Nacionalinė gvardija vykdo Arizonoje, finansavimą turime. Tačiau jei kursantų skaičius padidės, mums gali prireikti papildomo finansavimo. Tų kadetų, kuriuos turime, mokymas vyksta pagal planą“, – sakė JAV generolas. 

Jis patikslino, kad dar šiais metais Ukrainos pilotai baigs F-16 lėktuvų mokymus.

„Ukraina bando apginti savo sienas ir atremti svetimos šalies invaziją. Ir mes darome viską, ką galime, kad išmokytume juos gintis“, – pabrėžė biuro vadovas. 

 

Jis pridūrė, kad Ukrainos ir JAV karinis bendradarbiavimas prasidėjo dar 1993 metais. O 2014 metais, kai Rusija įvykdė pirmąjį bandymą įsiveržti, jis dar labiau sustiprėjo. 

„Po pirmosios Rusijos invazijos 2014 m. mes ir Ukraina supratome, kad turime galimybę mokytis ir tobulėti, iš tiesų išnagrinėti karo su Rusija pamokas. Tuo metu dirbome kurdami mokymo centrą netoli Lvivo, o netrukus pradėjome siųsti kovines brigadas mokytis kartu su Ukrainos pajėgomis. Ir tai buvo ne tik Kalifornija, bet ir daugelis kitų valstijų. Jas rotacijos būdu siuntėme dirbti su ukrainiečiais ir padėjome tobulinti jų galimybes. Tai darėme iki paskutinių dienų prieš 2022 m. karą. Tada išvedėme savo pajėgas ir perkėlėme mokymus į Vokietiją. Atsiradus galimybei, mokymus atnaujinome. Dabar Misisipės nacionalinė gvardija apmoko ukrainiečius Vokietijoje. Ir planuojame tai daryti toliau, nenustatydami konkrečios pabaigos datos“, – pareiškė Hokansonas. 

 

Ukraina pirmuosius F-16 gaus 2024 m. vasarą. 2023 m. liepą 11 Vakarų šalių koalicija įsipareigojo užtikrinti naikintuvų perdavimą ir ukrainiečių pilotų apmokymą. Tikimasi, kad Danija perduos 19 lėktuvų, o Nyderlandai – 42.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(11)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: