„Pasekmės bus siaubingos.“ Situacija kritinė. Ukraina prabilo apie dar vieną karą (Video)  ()

Priminė apie sunkias pasekmes.


Denysas Šmyhalis
Denysas Šmyhalis
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=DRldheclBeI

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai ginantis prieš neišprovokuotą Rusijos invaziją, jos vadovybė ir toliau pabrėžia tarptautinės paramos svarbą. Duodamas interviu BBC, ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pareiškė aštrų raginimą Vakarų lyderiams, primindamas apie sunkias pasekmes, jei Ukraina sušlubuotų šioje egzistencinėje kovoje.

D. Šmyhalis perspėjo: „Jei neapsaugosime... Ukraina žlugs. Taigi, pasaulinė saugumo sistema bus sunaikinta... ir visam pasauliui reikės sukurti... naują saugumo sistemą. Arba bus daug konfliktų, daug tokių karų, ir galiausiai tai gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą.“

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5353 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Šie žodžiai atkartoja prezidento Volodymyro Zelenskio raginimą, kuris anksčiau perspėjo, kad Rusijos pergalė gali paskatinti tolesnę agresiją, potencialiai apimdama net NATO teritorijas ir sukeldama precedento neturintį pasaulinį gaisrą.

Jungtinių Valstijų Kongresas svarsto kritinį 61 milijardo dolerių pagalbos paketą Ukrainai – gelbėjimosi ratą, galintį persverti svarstykles šioje lemiamoje kovoje už demokratiją ir apsisprendimą. „Šių pinigų mums reikėjo jau vakar, ne rytoj, ne šiandien“, – sakė D. Šmyhalis, pabrėždamas nepaprastą situacijos skubumą.

Nepaisant Kremliaus atmestinos retorikos, tikrovėje piešiamas siaubingas vaizdas. Ukrainos pajėgos buvo priverstos strategiškai trauktis, įskaitant neseniai Avdijivkos, miesto netoli Rusijos okupuoto Donecko, praradimą. Prezidentas V. Zelenskis paminėjo „dirbtinį ginklų trūkumą“ kaip pagrindinį šių nesėkmių veiksnį, pabrėždamas itin svarbų vaidmenį, kurį atlieka tvirta tarptautinė parama Ukrainos gebėjimui apsiginti.

 

Kaip pažymėjo ministras pirmininkas, „turėtume suprasti, kad dezinformacija ir propaganda daro įtaką čia, Jungtinėse Valstijose, daugeliui žmonių ir Europos Sąjungoje, ir Ukrainoje“.

Pagalbos Ukrainai paketas iš Jungtinių Valstijų Kongrese buvo ilgam atidėtas, o tai paveikė Ukrainos gynybinius pajėgumus prieš Rusijos agresiją. Senatas priėmė 95 milijardų dolerių skubaus finansavimo įstatymą, pagal kurį Ukrainai skirta daugiau nei 60 milijardų dolerių, tačiau šiuo metu jis įstrigęs Atstovų rūmuose. Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas dvejojo dėl įstatymo projekto balsavimo, motyvuodamas būtinybe neskubėti ir atsižvelgti į respublikonų reikalavimus dėl pakeitimų.

 

Balandžio 17 d. JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas paskelbė apie planus padalyti šį paketą į tris atskirus įstatymų projektus, kurių tikslas – balsuoti balandžio 20 d. Šiuo žingsniu siekiama atsižvelgti į nacionalinio saugumo interesus ir finansuoti sąjungininkus, tokius kaip Izraelis ir Indo-Ramiojo vandenyno regionas.

Šis delsimas yra labai svarbus, nes Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo apie siaubingas pagalbos negavimo pasekmes, įskaitant galimą traukimąsi Rusijos pažangos akivaizdoje dėl svarbiausių karinių atsargų, tokių kaip oro gynybos ir artilerijos amunicijos, trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(7)
(34)

Komentarai ()