Senas sovietinis metalo laužas. „Masiškai atsisako rusiškų ginklų.“ Kas vyksta  ()

Indija, didžiausia pasaulyje ginklų importuotoja, smarkiai mažina savo priklausomybę nuo rusiškų ginklų ir vargu ar iš Rusijos pirks naujų.



© Army and Weapons (CC BY-SA 1.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_Su-30MKK.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indija buvo atidėjus 100 milijardų JAV dolerių būsimiems pirkimams, todėl dabar ji palieka potencialią galimybę Vakarų ginklų gamintojams.

Apie tai praneša „Politico“, kurio žurnalistai teigia, kad Indija yra šokiruota ir pasibaisėjusi dėl mažo rusiškų ginklų kiekio.

Karas Ukrainoje parodė, kad Rusijos išpuoselėti ginklai yra senas sovietinis metalo laužas, kuris visiškai pralaimi Vakarų technologijoms.

Pasak Manoharo Parikaro gynybos studijų ir analizės instituto atstovo Swasthi Rao, Indiją iš tiesų nustebino kai kurios rusiškos technikos našumas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Aumuliatoriniai genėtuvai, fantastiški akiniai dronų valdytojams, PC, žaidimų kėdės su masažo funkcija ir galingi impulsiniai suktukai (Video)
2731 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

3) „Eachine EV800D“ - 5.8GHz, 40 kanalų FPV akiniai dronų valdytojams

4) „Ninkear N15 Air“ - nešiojamas PC, 16GB RAM, 512GB SSD, WIN 11

5) „MUSTOOL“ - 1600Nm, 6200RPM impulsinis suktuvas su dviem baterijomis ir įkrovikliu

6) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

Išsamiau

Kaip atsitiko, kad „Patriot“ numušė „Kinžal“ raketas, apie kurias buvo kalbama kaip apie nenugalimas? Kodėl Rusijos laivai tampa tokiais lengvais taikiniais šaliai, kuri neturi karinio jūrų laivyno? Jos šnipinėjimo lėktuvai, tokie kaip A-50, ir naikintuvai, tokie kaip „Suchoj“, buvo sėkmingai numušti“, – sakė S. Raoe.

Dar prieš konfliktą Ukrainoje Indija manė, kad kai kurių iš Rusijos importuojamų lėktuvų, pavyzdžiui, naikintuvų MiG-29K, kokybė neatitinka standartų, o rusiškos technikos pasirodymas mūšio lauke Ukrainoje Indijai sukėlė šoką.

 

Pasak Indijos ekspertų, konfliktas Ukrainoje šį nuosmukį dar labiau paspartins. Indijos pareigūnai teigia, kad Rusija nėra variantas dėl didelių būsimų pirkimų. Buvęs Indijos gynybos ministerijos patarėjas sakė, kad Maskva nebėra pajėgi patenkinti Indijos poreikių.

Per pastaruosius du dešimtmečius Indija išleido 60 mlrd. dolerių ginklams iš Rusijos pirkti, tačiau importas nuolat mažėjo - nuo 76 proc. 2009-2013 m. iki 36 proc. per pastaruosius penkerius metus, teigiama naujausioje Stokholmo taikos tyrimų instituto ataskaitoje.

Tai pirmas penkerių metų laikotarpis nuo 1960 m., kai Rusijos gynybos eksportas sudarė mažiau nei pusę Indijos ginklų importo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(101)
(5)
(96)

Komentarai ()