Rusų košmaras. „O tada jie išgirdo „Bradley“. Tai, kas vyko paskui, neįtikėtina  ()

Rusijos įrangos net negalima lyginti su šia šarvuota mašina.


„Bradley“
„Bradley“
© Pvt. 1st Class Prince Hearns (Atvira licencja) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:M2_Bradley_Firing_1987.JPEG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos mašinos „Kurt“ vadas pasakojo, kad rusai, išgirdę artėjant šarvuočius M2 „Bradley“, tiesiog pabėga.

„Kai vykome atremti puolimą, ten buvo apie dešimt žmonių, išgirdę „Bradley“, jie pradėjo bėgti, bet veltui: iš 150–200 metrų atstumo mes į juos paleidome ugnį, o kiti neturėjo laiko“, – sako kariškis.

Anot jo, rusiškos technikos net negalima lyginti su šia šarvuota mašina. Užpuolikai ginkluoti BMP-Z, tačiau ši sena sovietinio stiliaus transporto priemonė mūšio lauke nusileidžia vakarietiškoms technologijoms.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5892 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Mes taip „pilsime“, kad jie pabėgtų pilnomis kišenėmis nuolaužų“, – sako šaulys-taikytojas „Rumin“.

Kaip pažymi kariškiai, įgula dažnai padeda gydytojams išvežti sužeistuosius iš mūšio lauko. Tačiau reikia nuolat važiuoti į fronto liniją, nes rusai nuolat „lipa“, nepaisant to, kad mūšio laukas jau nusėtas įsibrovėlių kūnais.

„Pėstininkų būrys žengia į priekį, nes suprantame, kad mūsų vaikinai yra ten, už 5 minučių mes šaudome, atsitraukiame, pasikrauname amunicijos ir vėl mes ten. Būna taip, jog per dieną vykstame 3-4 kartus. Per vieną kelionę galime nužudyti visą būrį“, – sako pašnekovas.

 

„Bradley“ pabūklas šaudo dviejų tipų sviediniais – labai sprogstamais ir šarvus pramušančiais. Perjungiama jungikliu ir naudojama priklausomai nuo tikslo. 

M2 šarvuota mašina leidžia ukrainiečiams saugiai kovoti priešakinėse pozicijose. Vykdami į pozicijas jie nebijo minosvaidžių atakų ir ramiai atlieka savo užduotis. Net ir tiesioginio smūgio atveju visa įgula gali likti gyva.

„Esame labai patenkinti įranga, norime važiuoti ir nuvaryti rusus už Kubanės“, – pažymėjo vienas iš kovotojų.

2023 m. pradžioje JAV, vykdydamos pagalbos paketą, Ukrainai pristatė 186 šarvuočius „Bradley“, kurie vasarą buvo plačiai naudojami vykdant kontrpuolimą.

 

Amerikietiškos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ suvaidino svarbų vaidmenį išlaisvinant Robotynės kaimą Zaporožėje ir apskritai vykdant Ukrainos armijos vasaros kontrpuolimą.

CNN rašė, kad Rusijos kariuomenė būtų užėmusi Ukrainos pozicijas pagrindinėje fronto linijos dalyje, jei Ukraina nebūtų turėjusi JAV tiekiamų šarvuočių „Bradley“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()