GLSDB fiasko. „Prikaišiojo į visą karinę techniką“  ()

JAV yra patvirtinusios šio tipo šaudmenų tiekimą Ukrainai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© amwest97 (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/missile-rocket-air-force-military-1143116/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas pripažįsta, kad didelio tikslumo GLSDB šaudmenys tapo Rusijos elektroninės kovos sistemos aukomis. Tokią nuomonę išsakė Pentagono pirkimų tarnybos vadovas Bilas LaPlantas. Pasak jo, šie šaudmenys buvo sukurti tik Ukrainai ir per trumpą laiką, tačiau Rusijos elektroninės kovos sistema sugebėjo perimti didžiąją dalį šių šaudmenų, praneša Defence One

Pasak Hadsono instituto bendradarbio Briano Clarko, kalbama apie mažo skersmens sausumos bombas. Šiais šaudmenimis galima atakuoti taikinį, esantį iki 150 kilometrų atstumu. JAV yra patvirtinusios šio tipo šaudmenų tiekimą Ukrainai, kuri juos pirmą kartą panaudojo 2024 m. vasario mėn. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami išmanūs LED šviestuvai, dažų purkštuvai, Android planšetės, puikiai apžvalgininkų vertinami 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
2495 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

2) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „Artillery Sidewinder X2“ - ypatingai populiarus ir puikiai patyrusių apžvalgininkų vertinamas 3D spausdintuvas

5) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

6) „MUSTOOL“ - 1300W dažų purkštuvas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

Išsamiau

Ginklas naudoja GPS taikinių navigaciją ir inercinę navigacijos sistemą, kuri juda į taikinį įvertindama jo padėtį pagal akselerometrus ir kitus prietaisus.

Dar 2023 m. pavasarį CNN žurnalistai rašė, kad GMLRS raketų efektyvumas sumažėjo ir dėl Rusijos elektroninės kovos sistemų. 2023 m. gruodį Clarkas, pabendravęs su Ukrainos kariais, suprato, kad Putino kariuomenė savo amunicijoje naudoja GPS falsifikatorius. 

GPS falsifikatoriai veikia siųsdami klaidingus buvimo vietos duomenis į navigacijos prietaisus. Kadangi GPS signalai yra silpni, galima siųsti stipresnį klaidingą signalą, taip ignoruojant teisingus įvesties duomenis. Okupantai tokius falsifikatorius Ukrainoje naudoja nuo 2018 m. 

 

Pasak Clarko, rusai neseniai tokios elektroninės kovos sistemų prikaišiojo į visą karinę techniką ir transporto priemones. 

Tačiau Ukraina tokiu atveju galėtų lengvai panaudoti „Harpoon“ tipo raketas, kurios atsparios elektroninių sistemų poveikiui ir GPS adresų klastojimui. 

Kita išeitis iš šios situacijos – tokius šaudmenis paleisti ne iš sovietinių lėktuvų, o iš amerikietiškų naikintuvų F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(5)
(80)

Komentarai ()