„Tai ne ginklas, tai – stebuklas.“ Ką naudoja Ukraina  (1)

JAV pagalba Ukrainai tęsis iki 2025 metų pavasario.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=784148390564908&set=pcb.784148477231566

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-01 „Tai ne ginklas, tai – stebuklas.“ Ką naudoja Ukraina  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas amerikietiškų ginklų paketas padės Ukrainai sustabdyti Rusijos veržimąsi į priekį. Taip pat gali būti, kad Ukraina pradės naują puolimą, kai šalies ginkluotosios pajėgos bus pasiruošusios.

Amerikiečių karo analitikas ir buvęs JAV armijos vado Europoje patarėjas Markas Voygeris „Apostrophe“ pasakojo apie Amerikos pagalbos įtaką frontui ir Vokietijos kanclerio O. Scholzo dvejones dėl Ukrainos.

– Vyriausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis neseniai pareiškė, kad situacija fronte pablogėjo. Kaip manote, kaip greitai pavyks ją stabilizuoti? O jei jau kalbame apie pagalbą, kada ji tikrai bus jaučiama?

– Pagalba jau pakeliui. Paketas buvo parengtas dar prieš patvirtinant 61 milijardo dolerių sumą. Pagalbos lėktuvai buvo pakrauti daug anksčiau, o kariškiai pasiruošę tiekimui. Todėl vėlavimų šia prasme nebus. Iki savaitės pabaigos Ukraina turės dar daugiau ginklų, įskaitant artilerijos sviedinius, HIMARS raketas, taip pat oro gynybai skirtas raketas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami kampinai šlifuokliai, 100Ah 1280W LiFePO4 akumuliatoriai, portabilūs lituokliai, saulės panelės ir kt. (Video)
3961 1 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „SUNHOOPOWER“ - 12.8V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

3) „Mudiro M-AH21“ - 8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

4) „Drillpro PTS200 V2“ - portabilus 100W elektrinis lituoklis

5) Akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) „Oscal PM“ - 200W portabilios saulės panelės

Išsamiau

Šios ginklų atsargos padės Ukrainai stabilizuoti frontą. Nors dabar sunkus laikotarpis ir rusai stengiasi toliau judėti ir daryti proveržius, kad parodytų V. Putinui kažkokią nedidelę pergalę. Tačiau tai greitai baigsis, kai tik į frontą pateks nauji ginklai.

Jau vasaros viduryje galime tikėtis pirmųjų F-16. Ir šie orlaiviai dalyvaus mūšio lauke.

– „Reuters“ rašo, kad Amerikos pagalba truks neilgai. Bet jei Rusijos lėšos užsienyje bus konfiskuotos ir išsiųstos Ukrainai remti, jų pakaks iki 2028 m. Žinome, kad Jungtinės Valstijos kartu su 61 milijardu dolerių pagalba nubalsavo už įšaldyto Rusijos turto perkėlimą į Ukrainą, tačiau tai taikoma tik Amerikoje esančiam turtui. Tačiau Europoje neskubama priimti tokio sprendimo, elgiamasi atsargiai. Ar galime tikėtis, jog visas įšaldytas Rusijos Federacijos turtas atkeliaus į Ukrainą būtent kaip pagalba kare su Rusija?

 

– Apie tai ekspertai ir pareigūnai kalba jau seniai. Tai yra maždaug 100 milijardų dolerių per metus ir apie 300 milijardų nuo 2025 iki 2028 m. Tai dabartinis įvertinimas.

Kalbant apie amerikietiškas lėšas, jų užteks bent iki metų pabaigos ir net iki kito pavasario.

Todėl turime ir toliau spausti, kad paimtume šiuos 300 mlrd. iš Rusijos Federacijos. Čia nėra jokių kliūčių iš Amerikos pusės. Kongresas supranta, kad daug geriau imti Rusijos lėšas, nei nuolat įtikinėti Amerikos mokesčių mokėtojus padėti Ukrainai. Ypač jei D. Trumpas grįš.

 

Tačiau Europa per daug atsargi. Tas pats O. Scholzas vis dar dvejoja su „Taurus“ raketomis. Tas pats yra su šiomis lėšomis. Tai arba asmeninė O. Scholzo pozicija, arba Vokietijos verslo reakcija. Dabar nepykdykime Rusijos 100 procentų, gal ateityje ten režimas pasikeis ir mes vėl bendradarbiausime. Štai kodėl mes dabar turime šią problemą. Bet esu tikras, kad patys rusai padės vokiečiams priimti teisingą sprendimą. Tai bus gal dar vienas Rusijos žiaurumas ir dar vienas apšaudymas. Ir bus toks didžiulis tarptautinių partnerių spaudimas Vokietijai, kad ji turės jums skirti šias lėšas.

– Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė galingus Krymo puolimus. Kokia tikimybė, kad buvo panaudotos 300 km nuotolio ATACMS raketos ir ar šie ginklai galėtų šiek tiek pakeisti žaidimą šiame karo etape, kaip savo laiku HIMARS?

 

– Jeigu yra stebuklingas ginklas, tai dabar – ATACMS. Neturiu tikslios informacijos, ar tą naktį nukentėjo ATACMS, tačiau tai ne pirmas kartas, kai matome atakas Kryme.

Tokių atakų tikslas – izoliuoti Krymą, padaryti, kad Rusija negalėtų jo apginti, o paskui jį deokupuoti. Taip, dabar rusai bando tiesti geležinkelį per Ukrainos pietus, todėl apie 100 procentų izoliaciją dar negalime kalbėti. Bet tai labai svarbus žingsnis. Pavyzdžiui, ATACMS su kasetiniais šaudmenimis gerai naikina priešo įrangą. Net jei kariai slepiasi apkasuose, įranga lieka apšaudyta.

Apskritai nauji amerikiečių ginklai padės Ukrainai sustabdyti Rusijos kontrpuolimą. O apie Ukrainos kontrpuolimą galėsime kalbėti tada, kai ginkluotosios pajėgos bus tam pasiruošusios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(7)
(100)

Komentarai (1)