„Vertingiau už ATACMS.“ Kas bus naujame JAV pagalbos pakete (Video)  ()

Paprastesni dalykai turės daugiau įtakos.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=784148423898238&set=pcb.784148477231566

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-01 „Vertingiau už ATACMS.“ Kas bus naujame JAV pagalbos pakete (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos analitikas, ATO veteranas Jevgenijus Dikijus sakė, kas, jo nuomone, yra vertingiau už tolimojo nuotolio raketas ATACMS JAV pagalbos pakete.

Interviu „Novinarna“ metu jis pažymėjo, jog kaip šios pagalbos dalis į Ukrainą jau vežami sviediniai ir įvairios raketos, o ne įranga.

300 kilometrų ATACMS jau turėtų atvykti, o tai, žinoma, labai pakeičia situaciją. Kurias dabar turime, yra ne daugiau kaip 165 km nuotolio ir mes išnaudojome visas jų galimybes. Iš tikrųjų jomis išsprendėme vieną pagrindinių praėjusių metų mūšio lauko problemų – Rusijos sraigtasparnių problemą. Šiomis 165 kilometrų „atakomis“ vienu smūgiu tiesiogine prasme pataikėme į 4 aerodromus. Ir sraigtasparnių mūšio lauke nebėra. Dabar laukiame 300 kilometrų skrydžio nuotolio“, – komentavo J. Dikijus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik nuo 18€ fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, baterijos, „ILIFE H70 Plus“ siurbliai ir kt. (Video)
1964 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-15/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

2) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

3) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams - paskutiniai vienetai

4) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

5) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

6) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Jis pabrėžė, kad dabar atitinkamai „beveik padvigubėja“ teritorija, kurioje rusai negalės jaustis ramiai ir kurioje jie negalės nuolat dislokuoti savo technikos. Jie visą laiką turės būti mobilūs, slėptis ir pan.

Tuo pačiu metu kariškis pažymėjo, kad 300 km ATACMS nebus daug, nes jų buvo išleista mažai. Todėl su jomis nebus galima „bombarduoti“ įsibrovėlių, tačiau bus galima kryptingai dirbti su svarbiais priešo taikiniais - būstinėmis, aerodromais ir sandėliais.

 

„Tačiau, mano nuomone, paprastesni dalykai turės daugiau įtakos. Artilerijos sviediniai. Tai ne apie naujas galimybes. Čia kalbama apie galimybes, kurias turėjome, ir tada D. Trumpas iš mūsų jas atėmė. Tačiau dabar šios galimybės grįžta. Nes karas su artilerija ir be artilerijos iš tikrųjų yra du skirtingi karai... Dabar pas mus keliauja sviediniai. Ir jei jų bus tiek, kiek buvo 2023 m., tai labai reikšmingai paveiks karo eigą. Tai daug ką keis. Tuomet savo nišą užims dronai – tai tikslios naikinimo iš arti priemonės. O kas toliau, už 10 km, bus sutvarkyta artilerijos, kuri tai puikiai padarė 2023 m.“, – pabrėžė Jevgenijus Dikijus.

 

Anot jo, jei Ukraina gaus amerikiečių žadėtus artilerijos sviedinius pagal Čekijos iniciatyva, bus taikomas metų „visko sau leidimo“ režimas, o jis gali būti pratęstas 1,5–2 metams. 

„Sviedinių gamyba vis dar vyksta labai lėtai. Europa dabar mums duoda beveik viską, ką gamina. Kai Prancūzijos kariuomenės norma buvo 7 tūkstančiai sviedinių per metus, mums reikėjo 10 tūkstančių sviedinių per dieną... Vienintelė šalis, kuri turėjo pakankamai didelius rezervus sandėliuose, buvo JAV. Labai tikiuosi, kad J. Bideno administracija nuspręs mums dabar atsiųsti visą kasetinę amuniciją. Ir, beje, jų sandėliuose yra 3 mln. vnt.“, – pasakojo Jevgenijus Dikijus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()