Dangus paraudo. Kryme atsivėrė pragaras (Video)  ()

Nuo balandžio 29-osios vakaro rusams labai neramu laikinai okupuotame Kryme.


Sprogimai Kryme
Sprogimai Kryme
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=PkDha0mKPJI&t=57s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotame Kryme rytas vėl neprasidėjo nuo kavos. Vietiniai „Telegram“ kanalai rašo apie naktinius sprogimus virš Simferopolio. Džankojuje įvykdyta ataka. Pirminiais duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl smogė vietiniam kariniam aerodromui. Tarp rusų yra žuvusių.

Kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos šį kartą smogė Krymui, kaip Rusijos oro gynyba vėl užmigo ir kodėl tai tik pradžia? Žurnalistas Artiomas Ziabkinas detales papasakojo savo apžvalgoje.

Balandžio 29-ą Kryme apie 21 valandą rusai pradėjo šaukti dėl dronų grėsmės ir iš baimės net uždarė Krymo tiltą. O jau apie 1 valandą nakties jie skundėsi dėl sprogimų Simferopolyje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, „Xiaomi“ orų stotelės, kampiniai šlifuokliai, suktukai, pjūklai, frezos (Video)
4041 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VKRVKN“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

3) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 32V suktukas su 2 baterijomis, įkrovikliu, lagaminu ir antgaliais

5) „VIOLEWORKS“ - akumuliatorinis tiesinis pjūklas su 4 peiliais

6) Elektrinė freza - 1100W, 220V, 35000rpm

Išsamiau

Pasak Rusijos visuomenės Kryme, sprogimai buvo girdėti beveik visame pusiasalyje ir jų buvo dešimtys: Eupatorijoje, netoli Simferopolio ir pačiame mieste, taip pat Džankojuje. Nė vienas iš Krymo gauleiterių nereagavo į sprogimus, tuo labiau nieko nepasakė apie išpuolių pasekmes. Belieka sužinoti, į ką tiksliai jie pataikė: aerodromus ar laivus? Mariupolio mero patarėjas P. Andriuščenka dėl to juokėsi iš rusų.

 

„Kryme vėl viską sulygino su žeme. Iš oficialaus Generalinio štabo pranešimo sužinosime, kuris aerodromas ar laivas nukentėjo“, – rašė jis.

O sprogimų pasekmės Kryme ryškios. Kaip rašo ASTRA, Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl smogė rusų oro bazei Džankojuje. Nuo sprogimų ir liepsnų dangus akimirksniu paraudo.

Ukraina kol kas oficialiai nekomentavo kito smūgio Krymui. Bet jei tikėti žiniasklaida, tai dabar rusams Kryme bus daug sunkiau, o svarbiausia – karščiau. Kaip sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre, Jungtinės Valstijos jau pradėjo tiekti ginklus Ukrainai pagal naujausią 1 mlrd. USD pagalbos paketą. Tai reiškia, kad Ukraina ne tik labai greitai gaus naujų reikalingų ginklų, įskaitant daugiau ATACMS raketų, bet ir galės drąsiai ir netaupydama panaudoti savo atsargas.

 

Pentagonas dar kovą perdavė Ukrainai papildomų ATACMS. Būtent su jomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos balandžio 17 d. smogė rusų oro bazei Džankojaus mieste. Tada dvi raketos sunaikino 4 oro gynybos raketų paleidimo įrenginius S-400, 3 radiolokacines stotis ir oro gynybos valdymo centrą; oro stebėjimo įrangą „Fundament-M“, – rašė Vyriausioji žvalgybos valdyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: