Kremlius pasirinko puolimo kryptį. Ką skelbia ISW  ()

Tokiems veiksmams Rusijos kariams reikia papildomos pauzės.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=783418880637859&set=pcb.783419140637833

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąją parą Rusijos kariai suintensyvino atakas keturiomis kryptimis, nors kai kuriose vietose priešas sulėtino veržimosi tempą. Tikėtina, kad priešas bandys pradėti puolimo veiksmus Torecko kryptimi iš savo pozicijų į šiaurę nuo Avdijivkos. Tačiau tokiems veiksmams Rusijos kariams reikia papildomos pauzės taktiniams sprendimams ir dalinių stiprinimui.

Tai pranešė Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Ekspertai pažymi, kad Rusijos kariai gali nuspręsti vykdyti puolimo operacijas iš savo pozicijų į šiaurę nuo Avdijivkos Torecko kryptimi, kad „...papildytų Rusijos puolimo operacijas Časiv Jaro srityje“. 

[Vokietija] Tik 119€ ir tokios galimybės! Fantastiškas belaidis dulkių siurblys. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux i7“)
3274 2

Nuostabiai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Gausybė keičiamų antgalių, labai plačios panaudojimo galimybės

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Kartu pažymima, kad puolimo veiksmai, ypač apšaudymo tempas į vakarus nuo Avdijivkos, šiek tiek sulėtėjo: „...balandžio 30 d. puolimo tempas sulėtėjo. Tačiau priešas atnaujino aktyvias kovas netoli Časiv Jaro miesto“.

 

Analizėje minimas Ukrainos karybos eksperto pareiškimas – Konstantinas Mašovecas nurodė, kad priešas gali sutelkti savo pastangas ties Staraja Nikolaevka-Suchaja Balka linijoje (į šiaurę nuo Očeretino-Keramiko linijos ir į pietvakarius nuo Torecko). Vietoj to, jis nemano, kad tai bus į šiaurės vakarus nuo Očeretino. Jis tai aiškina tuo, kad Rusijos kariuomenė bando apsaugoti savo flangus.

Be to, ISW priduria, kad Rusijos okupantai gali nuspręsti pasitraukti į šiaurę iš savo taktinės pozicijos netoli Očeretino palei greitkelį Doneckas-Konstantinivka. Tokiu sprendimu galėtų būti siekiama daryti spaudimą Ukrainos pajėgoms, kurios ginasi Torecko srityje, o taip pat, tikėtina, grasinti operatyviniam Ukrainos gynybos užnugariui rajone ir į vakarus nuo Časiv Jaro.

 

Analitikai laikosi nuomonės, kad Časiv Jaras yra operatyviniu požiūriu svarbus taikinys: „...nes tai suteiktų Rusijos kariams trampliną pradėti puolimo operacijas prieš Družkovką ir Konstantinivką, kurios sudaro keturių didelių Donecko miestų tvirtovės juostą“.

Tačiau ISW mano, jog priešui reikia pauzės, kad sustiprintų dalinius ir perdislokuotų papildomas pajėgas į Očeretino sritį, jei jie nuspręstų veikti į šiaurę Torecko srityje.

Priešas įnirtingai apšaudo Časiv Jarą, o šturmai nesiliauja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: