Nuo jo nusikaltimų oda eina pagaugais. „Buvo nuteistas kalėti 22 metus.“ Ką Rusija siunčia į karą  ()

24 metus kalėjimo iškeitė į karą Ukrainoje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=784000277246386&set=pcb.784000533913027

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos organizuoto nusikalstamumo grupuotės lyderis Dmitrijus Vedernikovas, nuteistas už 11 žmogžudysčių, išvyko į karą Ukrainoje.

Dar 2023 metų rugsėjį Vedernikovas kreipėsi į Užbaikalės gubernatorių Aleksandrą Osipovą ir Valstybės Dūmos deputatą Andrejų Guruliovą su prašymu išsiųsti jį į karą. Prašymas buvo perduotas Gynybos ministerijai ir jis buvo patenkintas.

Nuo Vedernikovo nusikaltimų oda eina pagaugais. Gauja Užbaikalėje veikė nuo 1990 m., Vedernikovas buvo suimtas 2010 m., o 2011 m. buvo nuteistas pirmą kartą už turto prievartavimą, vagystes, plėšikavimą ir sukčiavimą. Kol Vedernikovas atlikinėjo bausmę, jis buvo nuteistas dėl kelių kitų kaltinimų. 2017 metais Vedernikovas buvo nuteistas kalėti 22 metus už sunkius ir ypač sunkius nusikaltimus, įskaitant 11 žmogžudysčių. 2022 metais buvo teisiamas dėl dar vieno nusikaltimo, susijusio su turto prievartavimu. Bausmė pailgėjo iki 24 metų ir 4 mėnesių.

Tik 16,73€ už 4 vnt! Bluetooth pakabukas-ieškiklis. Nuostabus daiktas keliaujant, sekant savo daiktus ir augintinius
1876

Puiki kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Labai šaunių savybių, galima naudoti ištisus metus

Išsamiau

Iki Vedernikovo žiniasklaida skelbė, kad į frontą buvo pasiųsta dar mažiausiai 11 įvairių Rusijos organizuoto nusikalstamumo grupuočių lyderių – lyderių ir artimiausių jų padėjėjų. Tai liudija „Agentsvo“ atlikta nepriklausomos Rusijos žiniasklaidos (įskaitant „Meduza“, „Mediazona“ ir „The Insider“) publikacijų analizė.

 

Apie „autoritetingų“ nusikaltėlių siuntimą į karą sužinota iš jų nekrologų, kuriuos paskelbė vietos žiniasklaida. Vienas iš jų po mirties iš Vladimiro Putino netgi gavo medalį „Už drąsą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: