[ŽT] Narvai neveikia. Ukrainiečiai parodė, kaip sunaikina nuo dronų apsaugotą rusų senieną (Video)  (7)

Rusai savo tankus ir kitą šarvuotąją techniką apkarsto įvairiomis grotomis ir tvoromis. Idėja paprasta – jie tikisi, kad lengvi dronai neturės pakankamai jėgų prakirsti pridėtinius lengvus šarvus arba sprogs toliau nuo mašinos korpuso. Ir tai kartais veikia, bet Ukrainos gynėjai turi būdų kaip tokią apsaugą įveikti.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai parodė, kaip sunaikina rusų T-64BV, apsaugotą plonu plieniniu narvu. Taktika čia paprasta – pirmas dronas prakerta narvą ir sustabdo tanką, o antrasis smūgiuoja per pirmojo paliktą skylę. Ir viskas – pora pigių dronų taip sunaikina rusų tanką.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android planšetės, portabilios multimedijos sistemos, vaizdo projektoriai, 6in1 kavos aparatai, 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
1662 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

2) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, su 2 baterijomis ir įkrovikliu

3) „iMars 11.26“ - portabili automobilinė multimedijos sistema

4) „BlitzWolf BW-V5Max“ - Android 9.0 vaizdo projektorius

5) „HiBREW H1B“ - 6in1 kavos aparatas, karšto, šalto ir arbatos režimai

6) „Artillery Sidewinder X4 Pro“ - naujausias 3D spausdintuvas

Išsamiau

T-64BV, žinoma, yra senas tankas, bet rusai kitokių ir neturi. T-64 buvo sukurtas Charkive ir ten buvo gaminamas 1963-1987 metais. BV versija pasirodė devintajame dešimtmetyje ir yra pažangesnė, bet jei rusai turėtų daug T-72, T-80 ir T-90 tankų, T-64 jau seniai būtų pamiršę. Ukraina irgi gausiai naudoja T-64 tankus, bet skirtumas tas, kad Ukraina nepasirinko būti užpulta, o Rusija pasirinko užpulti. Be to, ukrainiečių tankai buvo atnaujinti palyginti neseniai.

 

Grįžtant prie tų narvų, jie dažnai iš tikrųjų veikia. Lengvi dronai stringa tuose plieniniuose tinkluose ir sprogsta toliau nuo tikrųjų šarvų. Tačiau tai reiškia tik tai, kad vienai mašinai sunaikinti reikia kelių dronų. Kita vertus, įgulos išgyvenimo šansus tokia apsauga vis tiek padidina – vaizdo įraše viršuje matomo T-64BV įgula tikriausiai paspruko. Viskas daug sunkiau, kai tanką saugo ne tik lengvi pridėtiniai šarvai, bet ir elektroninės karybos sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(2)
(41)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: