Iki 1000 m. Slaptasis Rusijos ginklas – TDM-2K. Kas tai ir kaip su juo kovoti (Foto, Video)  ()

Rusai sugalvojo naują taktiką.


Dūmų mašina TDA-3 (asociatyvi nuotr.)
Dūmų mašina TDA-3 (asociatyvi nuotr.)
© žinių lempa (stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=T7Izb8-7SsU

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-02 Iki 1000 m. Slaptasis Rusijos ginklas – TDM-2K. Kas tai ir kaip su juo kovoti (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu rusų okupantai fronte pradėjo aktyviau naudoti dūmų uždangos mašinas TDM-2K. Šių specializuotų karinių transporto priemonių užduotis – sukurti tankias dūmų uždangas, kurios užmaskuotų pėstininkų ir karinės technikos judėjimą. Taktinį Rusijos pajėgų dūmų uždangų panaudojimą nagrinėjo „Bulgarian Military“.

Leidinio autoriai atkreipė dėmesį į vaizdo klipą, kuriame Rusijos karininkas išsamiai papasakojo apie dūmų mašinos TDM-2K naudojimą. Vaizdo įraše taktinio padalinio vadas aiškina, kaip jo kariai mašinomis sukuria iki 1000 metrų ilgio dūmų uždangą. Anot jo, tokios uždangos padidina karių išgyvenamumą, slepia juos nuo priešo.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux HCR-09“)
4591 3

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

TDM-2K veikia naudojant specialių dūmus generuojančių medžiagų mišinį. Įrenginyje yra purkštukai, kurie tolygiai išpučia dūmus ir sukuria tankų debesį. Ji sukurta šarvuočio BTR-80 pagrindu, kuris suteikia didelį mobilumą ir galimybę greitai judėti mūšio lauke.

 

TDM-2K gali išsklaidyti aerozolius, kurie trukdo infraraudonųjų spindulių jutikliams. Tai universalus įrankis Rusijos armijos arsenale.

Panašios technologijos jau seniai naudojamos daugelyje kitų šalių. Pavyzdžiui, JAV paplitusi dūmų mašina M58 „Wolf“, sukurta M113 važiuoklės pagrindu. Vokietijoje įsikūręs „Rheinmetall“ yra žinomas dėl savo dūmų užsklandų sistemų, tokių kaip LVPVS 66 ir „Maske“.

Ekspertai pažymi, kad kova su dūmų uždangomis tebėra sudėtinga užduotis. Kai kurie karo ekspertai siūlo naudoti šiluminio vaizdo optiką, tačiau šis metodas ne visada efektyvus, nes dūmuose yra aerozolių.

Todėl pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio skiriama trumpųjų infraraudonųjų bangų (Short Wavelength InfraRed, SWIR) technologijoms, kurios gali prasiskverbti per tirštą rūką ir dūmus.

 

SWIR sistemos veikia nuo 0,9 iki 1,7 mikrometro bangos ilgio diapazone, todėl net esant prastam matomumui gaunami aiškūs vaizdai.

Nepaisant akivaizdžių SWIR technologijų pranašumų, informacijos, kad Ukrainos pajėgos gavo SWIR sistemas iš sąjungininkų, nėra. Tačiau karinėms technologijoms tobulėjant, tokios sistemos gali atlikti vis svarbesnį vaidmenį stebint mūšio lauką ir kovojant su dūmų uždangomis.

Dūmų uždangų, tokių kaip TDM-2K, naudojimo efektyvumas priklauso nuo konkrečios taktinės situacijos. Stebėtojai daro išvadą, kad tai yra galingas įrankis galintis turėti įtakos karinių operacijų eigai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai ()