„Skraidanti artilerija, šluojanti laivus.“ Savo galią demonstruoja neįtikėtinas karo lėktuvas (Foto, Video)  ()

Pratybų „Balikatan 2024“ metu pasirodė AC-130J „Ghostrider“.


AC-130J Ghostrider
AC-130J Ghostrider
© MSgt Christopher Boitz | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:AC-130_(5872).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pratybos vyko bendradarbiaujant JAV oro pajėgoms ir Filipinų ginkluotosiomis pajėgoms.

Panašu, kad amerikiečiai tikrina galimybes panaudoti AC-130J „Ghostrider“ kaip Kinijos pakrančių apsaugos laivų medžiotojus.

AC-130J „Ghostrider“ orlaiviai yra specializuoti lėktuvai, pavaldūs JAV oro pajėgų specialiųjų operacijų vadovybei (AFSOC) ir skirti teikti tiesioginę oro paramą specialiųjų pajėgų vienetams.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4491 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

AC-130J „Ghostrider“ tiesiogine prasme yra skraidanti artilerija, naudojama paremti JAV specialiųjų pajėgų dalinius. Šiuo metu AFSOC arsenale yra 31 lėktuvas, paskutinis iš jų buvo pristatytas 2022 m. lapkritį.

 

AC-130J „Ghostrider“ sukurtas transporto lėktuvo C-130 „Hercules“ pagrindu. AC-130J aprūpintas ginklais, skirtais šaudyti į taikinius esančius sausumoje arba vandens paviršiuje.

Tokio lėktuvo prireikė, nes įprasti atakos lėktuvai kaip A-10 „Thunderbolt II“ (geriau žinomas kaip „Warthog“), į konkretų taikinį gali šaudyti tik kelias sekundes, o tada reikia šiek tiek laiko grįžti į atakos zoną. Antra problema – ribotas šaudmenų skaičius.

 

AC-130J „Ghostrider“ gali veikti tam tikroje zonoje ir užtikrinti nuolatinę ugnį iš savo ginklų, be to gali gabenti didelę amunicijos atsargą. Lėktuvas be degalų papildymo gali įveikti daugiau nei 5000 km atstumą.

Pagrindinė ginkluotė yra „Precision Strike Package“ (PSP) sistema, susidedanti iš 30 mm automatinio pabūklo Mk44 „Bushmaster“ ir 105 mm haubicos M102, kuri ateityje turėtų būti laipsniškai pakeista tikslesniais ginklais, tokiais kaip AGM-176 „Griffin“, AGM-114 „Hellfire“ ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()