Didžiausia Vašingtono baimė. „Vyksta ne pagal planą“  ()

Pirmųjų dviejų pasaulinių karų niekas sąmoningai neplanavo, bet jie įvyko, sako analitikas.


Trečiasis pasaulinis karas
Trečiasis pasaulinis karas
© United States Department of Energy (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Castle_romeo2.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos karas teoriškai gali peraugti į Trečiąjį pasaulinį karą. Tokią nuomonę išsakė Harvardo mokslinio instituto direktorius Serhijus Plochijus.

„Beveik niekas neplanavo Pirmojo pasaulinio karo ir sąmoningai jo nepriartino. Antrojo pasaulinio karo pradžia buvo tiesiog bandymas Hitleriui perimti kitos šalies kontrolę, kaip jis padarė su Čekoslovakija. V. Putinui tai bandymas dar kartą pakartoti rinkiminę sėkmę, kurią atnešė Krymo aneksija. Tai buvo suplanuota kaip speciali karinė operacija, apribota iki dviejų savaičių. Taigi pasauliniai karai vyksta ne pagal planą, o pagal įvykių logiką“, – interviu „Amerikos balsui“ sakė S. Plochijus.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3082 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis taip pat pridūrė, kad galimas Rusijos ir Ukrainos karo virtimas pasauliniu karu yra didžiausias galvos skausmas Vašingtone.

„Tai yra pagrindinė paramos Ukrainai priežastis. Ar karas Ukrainoje gali virsti dideliu ir ar neabejotinai virs? Ne. Daug kas priklausys nuo mūsų sąjungininkų ir Rusijos elgesio.“ 

Jis taip pat pažymėjo, kad už Ukrainos ir Rusijos ribų niekas rimtai nekalba apie galimą Rusijos Federacijos žlugimą.

Kiek aš suprantu, bijoma RF subyrėjimo Rusijoje, tikimasi Rusijos žlugimo Ukrainoje. Šiandien Rusijos žlugimas nėra bent jau politinio mąstymo ir planavimo Vakaruose darbotvarkėje. Bet tai nereiškia, kad jis neatsiras rytoj“, – sako S. Plochijus.

 

Kartu, jo nuomone, prielaidos galimam Rusijos žlugimui egzistuoja. Visų pirma kitų valstybių, kurias užkariavo Maskva, ribose.

„Apie Čečėniją šiandien žinome, kad ji yra tik vidutiniškai integruota į Rusijos Federaciją. Net vidutinio stiprumo politinis sukrėtimas Rusijoje gali leisti Čečėnijai atsiskirti nuo RF. Aš visiškai įsivaizduoju, kad Rusiją gali palikti ne rusų tautybės šalys, esančios jos pakraščiuose“, – sakė direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(5)
(49)

Komentarai ()