„Dar 130 ir rusams „šakės“. Nebus jokių paliaubų.“ Ukraina staigiai keičia kursą (Video)  ()

Naujame interviu Zelenskis aptarė oro gynybą, Rusijos puolimą, Kinijos vaidmenį taikos derybose ir Vakarų poziciją dėl karo baigties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu Prancūzijos naujienų agentūrai AFP Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasidalijo savo įžvalgomis apie vykstantį karą su Rusija ir iššūkius, su kuriais susiduria Ukraina.

Ar Rusija gali užimti Kyjivą ir Charkivą?

Nors Rusija gali suintensyvinti savo puolimą, ji nesiekia užimti Charkivo.

„Jie pradėjo savo veiklą. Ją gali sudaryti kelios bangos. Buvo pirmoji banga, ir situacija ten kontroliuojama“, – sakė Zelenskis.

Rusai nori pulti Charkivą, bet supranta, kad tai labai sudėtinga užduotis dėl miesto dydžio ir Ukrainos kariuomenės ryžto priešintis.

„Jeigu jie bus sustabdyti, jie nežus milijonais dėl Charkivo“, – mano Zelenskis.

Jis taip pat pareiškė, kad Rusijai šiuo metu trūksta pajėgų plataus masto puolimui prieš Kyjivą, kaip ir invazijos pradžioje.

Mūšis už dangų

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
3951 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Manau, kad šiandien turime apie 25 % to, ko mums reikia norint apginti Ukrainą. Aš kalbu apie oro gynybą“, – sakė Zelenskis.

Kad Rusija neįgytų pranašumo ore, Ukrainai reikia 120–130 modernių orlaivių, ypač F-16, kad būtų pasiektas lygis.

„Didžiausias Maskvos pranašumas“ dabar yra apribojimas, neleidžiantis Ukrainai panaudoti Vakarų tiekiamų ginklų smogti Rusijos teritorijai.

Jokių olimpinių paliaubų

Zelenskis atmetė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono raginimą dėl olimpinių paliaubų per Paryžiaus olimpines žaidynes, teigdamas, kad tai būtų naudinga Maskvai. Zelenskis teigė, kad Rusija gali panaudoti paliaubas savo armijai stumti į priekį.

 

„Nebus jokių laikinų paliaubų. Pasakykite man, aš sakiau Emmanueliui Macronui, kas gali garantuoti, kad Rusija nepanaudos šio laiko savo pajėgoms atvesti į mūsų teritoriją?“ – klausia Zelenskis.

Kinijos vaidmuo

Kinijos lyderiai „šiek tiek gyvena nuotaikomis, kad jeigu Rusija pralaimi karą, tai ne Rusijos pralaimėjimas, o JAV pergalė. Jiems tai – Vakarų pergalė. Ir jie nori rasti pusiausvyrą tarp šių dviejų.

Ukrainos prezidentas pabrėžė Kinijos dalyvavimo pasauliniame Taikos viršūnių susitikime birželio 15-16 dienomis Šveicarijoje svarbą, nes Kinijos lyderiai turi įtakos Rusijai.

Vakarai „bijo“

 

Zelenskis sakė, kad nors Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės turi „tas pačias vertybes“, dažnai išsiskiria jų „skirtingi požiūriai“, ypač dėl to, kaip gali atrodyti konflikto pabaiga. Kyjivas nori „teisingos taikos“, pareiškė Zelenskis.

„Esame atsidūrę absurdiškoje situacijoje, kai Vakarai bijo, kad Rusija pralaimės karą. Tačiau nenori ir Ukrainos pralaimėjimo“, – sako Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(253)
(7)
(246)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()