Japonijos mokslininkai žada sukurti dirbtinę gravitaciją Mėnulyje ir Marse: jau žino kaip tai padaryti, imasi grandiozinio projekto  (4)

Dirbtinė gravitacija kosminėse buveinėse buvo svarstoma nuo tada, kai NASA septintajame dešimtmetyje ją pavadino teoriškai perspektyvia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Japonijos mokslininkai tikisi praleisti kitą šimtmetį kurdami šią teoriją su kūgio formos įtaisais, leidžiančiais gyventi Mėnulyje arba Marse pasitekus dirbtinę gravitaciją.

Kioto universiteto ir „Kajima Corporation“ komanda planuoja praleisti ateinančius 100 ir daugiau metų kurdama gyvenimo sąlygas Mėnulyje ir Marse.

„Gyvenamasis objektas su dirbtine gravitacija viduje būtų laikomas pagrindine technologija, skirta žmonėms gyventi kosmose“, – sakoma komandos pranešime spaudai.

Tinkama gravitacija yra svarbus žingsnis, leidžiantis žmonėms judėti pirmyn ir atgal tarp Žemės ir kosmoso bei gyventi vienoje aplinkoje ilgą laiką, nepatiriant neigiamų padarinių grįžus į kitą gravitaciją.

Gyvenimas be gravitacijos sumažina raumenų ir kaulų darbo krūvį, gali pakenkti skysčių tekėjimui organizme, o tai gali sukelti sveikatos komplikacijų.

„Jei žmogus augtų mažos gravitacijos aplinkoje, jo kūnas pasikeistų ir jis negalėtų atsistoti Žemėje“, – teigia komanda. Taip būtų todėl, kad raumenys ir skeletas neišsivystytų pakankamai, kad atlaikytų Žemės gravitaciją.

 

Komanda tikisi sukurti gyvenamąsias patalpas su dirbtine gravitacija. Be to, sukurti tam tikrą galaktikos greitąją liniją tarp Žemės į Mėnulio, o toliau į Marsą.

Šie pasiūlymai šiuo metu gali atrodyti tolimi, tačiau būtini žingsniai siekiant įgyvendinti svajonę gyventi už Žemės ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(7)
(23)

Komentarai (4)