„Tai visai įmanoma, bet būtų tiesiog baisu“, – ilgametis NASA astronautas tiesiog pašiurpęs nuo grandiozinio Elono Musko plano  (5)

Kai kuriems žmonėms Marso kolonizavimas su milijardieriumi „SpaceX“ generaliniu direktoriumi Elonu Musku yra viso gyvenimo svajonė. Kitiems, įskaitant ilgametį NASA astronautą Stanley Love‘ą, tai skamba kaip gryna kančia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad tai įmanoma? Taip“, – „The US Sun“ sakė S. Love‘as. „Galvoju, jog tai būtų malonu? Ne.“

„Manau, kad tai būtų baisu“, – tęsė jis.

S. Love‘as sakė, kad jo jausmus atspindi patirtis, kurią jis gavo, kelis mėnesius gyvendamas Antarktidoje. Anot astronauto, jis ir keli kiti gyveno lauke, turėdami tik mažas palapines.

„Jie išveža krūvą šiukšlių ir mums iš Naujosios Zelandijos atvežė tris stalo teniso kamuoliuko dydžio kirmėlėtus obuolius“, – tęsė NASA veteranas. „Mūsų buvo aštuoni ir mes atsargiai dalinome tuos obuolius, kad visi gautų lygiai tris aštuntąsias stalo teniso kamuoliuko dydžio sukirmijusio obuolio iš Naujosios Zelandijos ir tai buvo geriausias obuolys, kurį kada nors valgėme.

Jis teigia, kad mūsų kaimyninės planetos kolonizavimas būtų dar sunkesnis žmonėms, kurie tam ryžtųsi.

„Prireiks labai daug laiko, kol Marsas sugebės pagaminti net sukirmijusį mažą stalo teniso kamuoliuko dydžio obuolį“, – „Sun“ sakė S. Love‘as.

Verta paminėti, kad pats E. Muskas, kuris per ateinantį dešimtmetį tikisi gauti „batus“ Raudonojoje planetoje, yra sakęs, kad kolonizacija nebus pasivaikščiojimas parke; jis netgi pripažino, kad kai kurie naujakuriai greičiausiai mirs.

 

Turint omenyje S. Love‘o komentarus, patikima maisto gamyba nėra vienintelė problema, su kuria susiduria E. Musko Marso ambicijos. Žmonėms dar reikia patekti į planetą, todėl sunku iš tikrųjų žinoti, kaip įmanoma žmonėms ten išgyventi, jau nekalbant apie visuomenės kūrimą – kol kas visa tai yra gryna teorija. Bet S. Love‘as nemano, kad kolonizacija neįmanoma. Jis tiesiog nemano, kad tai bus smagu.

„Marsas nėra piknikas“, – pridūrė S. Love‘as. „Nemanau, kad žmonėms tai patiks.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(5)
(26)

Komentarai (5)