Prie Žemės išskirtinai arti priartėjo didžiulis asteroidas - NASA skelbia pranešimą kiek tai pavojinga (Video)  ()

Antradienį, lapkričio 1-ąją, pro Žemę praskries asteroidas 2022 RM4. Asteroidas, kurio skersmuo nuo 330 iki 740 metrų – beveik prilygsta Dubajaus dangoraižio „Burj Kalifa“ aukščiui, pralėks stebėtinai arti Žemės, praneša „Forbes“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikrasis atstumas bus šešis kartus didesnis už atstumą tarp Žemės ir Mėnulio, o tai gali pasirodyti ne itin arti. Juk Mėnulis nuo Žemės vidutiniškai nutolęs 384 400 kilometrų, taigi 2002 RM4 artimiausiame taške bus maždaug už 2,4 mln. kilometrų.

Tai labai arti tokiam dideliam asteroidui kaip šis.

Rugsėjo 12 d. Havajuose, esančio Pan-STARRS 2 teleskopo astronomai atrado 2022 RM4. 2022 m. rugsėjo 12 d. NASA Reaktyvinių variklių laboratorija jį priskyrė prie artimų Žemei objektų, Apolono tipo objektų ir potencialiai pavojingų asteroidų. Apolono asteroidai – tai objektų klasė, pavadinta asteroido 1862 Apollo vardu.

 

Tokių asteroidų orbita yra didesnė už Žemės orbitą aplink Saulę, o jų kelias kerta Žemės kelią. 2002 RM4 aplink Saulę apskrieja kas 1 397 dienas, o jo kelias kartais kerta Žemės orbitą aplink Saulę.

2002 RM4 bus toks didelis ir taip arti, kad jį nufotografuos astronomai, naudojantys teleskopus.

Vienas iš jų bus Romoje įsikūrusios organizacijos „Virtual Telescope Project“, kuriai vadovauja astronomas Gianluca Masi ir kuri savo stebėjimais tiesiogiai dalysis internete. Jos transliacija numatyta 2022 m. lapkričio 1 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()