Galingas atsakas JAV: Kinija paskelbė įspūdingą video, kaip vyks jos astronautų išsilaipinimas Mėnulyje  ()

Neseniai Kinijoje buvo surengtas šalies Mėnulio programos pristatymas, kurį parodė valstybinės Kinijos aviacijos ir kosmoso mokslo ir technologijų korporacijos vadovas Wu Yanshengas. Ši institucija yra pagrindinis Kinijos kosmoso rangovas ir „Long March" serijos erdvėlaivių ir raketų gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija planuoja išsiųsti savo astronautus (Kinijoje jie vadinami taikonautais) į Mėnulį iki 2030 m., o dabar paaiškėjo šio ambicingo plano, kuris yra atsakas į NASA „Artemis” programą, detalės, rašo „Gizmodo”.

Pristatymo metu tapo žinoma, kad Kinija planuoja savo astronautus Mėnulio paviršiuje išlaipinti iki 2030 m. Buvo parodytas vaizdo įrašas, kaip gali atrodyti šis nusileidimas, koks bus naujos kartos į Mėnulį nusileidžiantis erdvėlaivis. Taip pat pristatymo metu Wu Yanshengas išsamiai kalbėjo apie Kinijos kosmoso tyrinėjimų programos plėtrą.

Kalbant apie nusileidimą Mėnulyje, valandos trukmės vaizdo įraše parodyta misija į Žemės palydovą. Po 50 minučių nuo pradžios galite pamatyti ne tik patį erdvėlaivį, bet ir astronautą, lipantį ant Mėnulio paviršiaus iš nusileidimo aparato. Taip pat rodomas ir kitas astronautas, stovintis šalia Mėnulyje įsmeigtos KLR vėliavos.

Kinija rengia savo Mėnulio programą, reaguodama į JAV „Artemis” misiją, pagal kurią 2025 metais palydove išsilaipins žmogus, o vėliau bus įrengta nuolatinė bazė. Kinija turi identiškus planus.

Tačiau kol kas NASA vienu žingsniu lenkia kinus, nes amerikiečiai į Mėnulį sugebėjo paleisti erdvėlaivį „Orion", kuris buvo be astronautų, tačiau sėkmingai nuskrido pirmyn ir atgal. Tai buvo būsimos NASA misijos su įgula tuo pačiu maršrutu repeticija, po kurios turėtų įvykti pirmasis žmogaus nusileidimas Žemės palydove po 50 metų.

 

NASA planuoja išlaipinti astronautus Pietų ašigalio regione Mėnulyje, kur yra vertingo vandens ledo telkinių, taigi ir Kinija ketina nusileisti tame pačiame regione. Dabar KLR kuria naują raketą, kuri galėtų konkuruoti su Amerikos kosminio paleidimo sistema, skirta NASA Mėnulio programai įgyvendinti.

Kinija jau pasiekė nemažos sėkmės kosmoso tyrinėjimų srityje ir nesiruošia ties tuo sustoti. Pernai rudenį buvo baigta surinkti visos Kinijos „Tiangong” kosminė stotis, o prieš 2 metus Kinijos Mėnulio misija „Chang'e-5” pateko į istoriją, nes pirmą kartą per 40 metų Mėnulio uolienos pavyzdžiai buvo pristatyti į Žemę.

 

2025 metais Kinija planuoja išsiųsti „Chang'e-6” misiją į Mėnulį, kurios metu bus surinkta ir į Žemę pristatyta nauja Mėnulio regolito mėginių partija iš tolimosios Mėnulio pusės.

Dabar KLR paskelbė, jog Mėnulio tyrinėjimai ir bazės sukūrimas taip pat yra šios šalies prioritetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(20)
(5)
(15)

Komentarai ()