Neįtikėtina! Garo varikliu varomas palydovas jau greitai kils į kosmosą: kam to reikia?  ()

Neįprasta garų sistema jau buvo išbandyta ir netrukus į orbitą bus paleistas NASA nanopalydovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Gizmodo“, Japonijoje įsikūrusi bendrovė „Pale Blue“ atliko pirmąjį eksperimentinės vandeniu varomos garo variklio sistemos bandymą, paleidusi nanopalydovą, naudojantį aplinkai nekenksmingą ir ekonomišką kurą.

Neįprasta garų sistema buvo išbandyta pirmajame „Sony“ palydove, skirtame projektui „Star Sphere“, kuris astronomams ir kosmoso entuziastams turėtų pateikti daugybę aukštos kokybės mūsų visatos nuotraukų.

Palydovas „Star Sphere 1“, dar vadinamas EYE, buvo paleistas „SpaceX“ nešančiosios raketos „Falcon 9“. Mikropalydovas, ant kurio sumontuota kamera, veiks orbitoje maždaug 600 km aukštyje virš Žemės. Vandens traukos varikliai užsidegė maždaug antrą paleidimo minutę, o palydoviniai duomenys patvirtino pirmojo variklio bandymo sėkmę.

Sėkmingas bandymas reiškia, kad „Pale Blue“ vandens varomoji sistema dabar yra pasirengusi nukreipti palydovą į numatytą orbitą, kad vėliau šiais metais galėtų pradėti savo misiją.

Bendrovė siekia pasiūlyti alternatyvų būdą išlaikyti palydovus Žemės orbitoje. Vanduo gali būti naudojamas kaip ekologiškas kuras, nes jį sudaro vandenilis ir deguonis (abu naudojami kaip kuras), todėl mažiems erdvėlaiviams yra pigesnis ir saugesnis pasirinkimas. Varomoji sistema tiesiog atskiria vandenį į vandenilį ir deguonį erdvėje ir sudegina juos kaip kurą.

 

Tačiau vandens naudojimas turi apribojimų, susijusių su galimo erdvėlaivio dydžiu ir svoriu, taip pat galios kiekiu, kurį jis gali suteikti. Atitinkamai, ši technologija geriausiai tinka mažiems, pigiems palydovams, kuriuos NASA šiandien aktyviai kuria.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()