Epopėjos pabaiga – sugadinta rusiška „Sojuz“ kapsulė sugrįžo į Žemę (Foto, Video)  ()

Rusijos nepilotuojama „Sojuz MS-22“ kapsulė antradienį (kovo 28 d.) grįžo į Žemę iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS), nusileidusi Kazachstane praėjus trims mėnesiams po aušinimo skysčio nuotėkio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Erdvėlaivis nusileido 17.46 val. vietos laiku didžiulėje Centrinės Azijos šalyje, nusileidimas transliuotas „Roskosmos“ tiesioginėje transliacijoje.

Rusijos kosmoso agentūra nurodė, kad kapsulėje buvo „apie 218 kilogramų krovinių“, įskaitant mokslinių eksperimentų rezultatus.

Ji nusileido netoli Kazachstano miesto Džezkazgano.

Kapsulė praėjusių metų rugsėjį į TKS nuskraidino Rusijos kosmonautus Dmitrijų Peteliną ir Sergejų Prokopjevą, taip pat NASA astronautą Franką Rubio ir turėjo juos pargabenti namo.

 

Tačiau iš kosminio laivo pradėjo tekėti aušinimo skystis gruodžio viduryje – prieš pat Rusijos įgulos nariams pradėjus išėjimą į kosmosą – po to, kai į jį pataikė nedidelis meteoritas.

 

Vasario mėnesį Rusija į TKS išsiuntė laivą MS-23 pasiimti įstrigusios įgulos. Tikimasi, kad jie sugrįš į Žemę rugsėjį.

Žala, kurią, kaip įtariama, padarė mažytė kosminė uoliena MS-22 aušinimo sistemai, sukėlė baimę, kad gali kilti problemų grįžtant į Žemę, kai kapsulė patiria ekstremalią temperatūrą.

Kosmoso tyrinėjimai išliko reta Maskvos ir Vašingtono bendradarbiavimo vieta nuo pat karo Ukrainoje pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()