Pirmasis iš nežemiško laivyno – „SpaceX“ raketa „Starship“ į Mėnulį nugabens unikalų Mėnulio roverį (Foto, Video)  ()

Amerikiečių kompanija „Astrolab“ sėkmingai išbandė savo Mėnulio roverį, vadinamą FLEX, antžeminėmis sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jis artimiausiu metu iškeliaus į Mėnulį. Šis unikalus Mėnulio roveris bus nugabentas į Mėnulį naujausia „SpaceX“ raketa „Starship“. Nors pastaroji dar nė karto nekilo į kosmosą, rašo „Gizmodo“.

„Astrolab“ ir „SpaceX“ pasirašė sutartį dėl pirmojo komercinio FLEX roverio pristatymo į Mėnulį naudojant naujausią „Starship“ raketą jau 2026 m. Šis Mėnulio roveris į Mėnulį pristatys maždaug 1 toną naudingų krovinių iš dar nežinomo kliento.

Bendrovė „Astrolab“ nusprendė sukurti Mėnulio roverius FLEX, kad užtikrintų nuolatinį žmogaus buvimą Žemės palydove. Šie roveriai gali nusiųsti bet kokį naudingą krovinį į Mėnulį ir taip pat gali būti naudojami kaip transporto priemonė dviem astronautams keliauti Mėnulio paviršiumi. FLEX yra aprūpintas robotine ranka, jame yra moksliniai instrumentai, taip pat sistema, užtikrinanti nuolatinį greitą ryšį su Žeme. „Astrolab“ mano, kad tokios nežemiškos transporto priemonės galės padėti užtikrinti nuolatinį žmogaus buvimą ir Marse.

 

Pasak „Astrolab“ įkūrėjo Jaredo Matthewso, jo įmonė sukūrė kažką daugiau nei paprastas roveris, skirtas judėti Mėnulyje ar Marse ir ten pristatyti krovinius. Mathewsas mano, kad šie marsaeigiai galės padėti Mėnulyje įkurti bazę daug greičiau ir su mažesnėmis sąnaudomis, nei manyta anksčiau.

 

„Astrolab“ nori sudaryti sutartį su NASA dėl FLEX roverių, kurie bus naudojami kaip „Artemis“ misijų dalis. Amerikos kosmoso agentūra jau ieško rangovų, galinčių užtikrinti Mėnulio tyrinėjimo procesą patikimais roveriais. Tikimasi, kad šių metų gegužę bus paskelbtas konkursas, kurio metu bus atrinkti geriausi pasiūlymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()