Elonas Muskas parodė, kokie būtų skrydžiai į Marsą, kuriame jau gyvena žmonės (video)  ()

Elonas Muskas mano, kad pirmuosius žmones į Marsą jis galės nusiųsti per ateinančius 10 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“, priklausanti Elonui Muskui, sukūrė naują vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip atrodys pirmasis žmonių skrydis į Marsą. Jis turėtų vykti dėka naujausios raketos „Starship“. E. Muskas anksčiau teigė, kad per ateinančius 10 metų jis galės nusiųsti pirmuosius žmones į Marsą, tačiau jo naujoji raketa dar net neatliko pirmojo bandomojo skrydžio į kosmosą. Jis turėtų įvykti kitą savaitę, o prieš pat šį įvykį buvo išleistas naujas vaizdo klipas, rašo „Daily Mail“.  

Kai kurie mokslininkai Eloną Muską laiko labai dideliu optimistu, nes jis teigia, kad netrukus bus atliktas pirmasis pilotuojamas skrydis į Marsą. Naujausia ir galingiausia pasaulyje raketa „Starship“ pirmuosius žmones turės atgabenti į Raudonąją planetą, jos pirmasis pakilimas į kosmosą gali įvykti jau kitą savaitę.

Naujame „SpaceX“ vaizdo įraše rodoma, kad 3 milijardus dolerių kainuojanti sistema, kurią sudaro dvi dalys – nešančiosios raketos „Super Heavy“ ir erdvėlaivis „Starship“, leidžiasi į pirmąją kelionę į Raudonąją planetą. Filmuke matome, kaip daugkartinė dviejų pakopų raketa su 33 varikliais ruošiama paleisti į orbitą. Vėliau aiškinama, kaip šis laivas pradeda savo 9 mėnesių kelionę į Marsą.

 

Kompanija „SpaceX“ nusprendė parodyti ne tik pirmąjį žmogaus skrydį į Marsą, bet ir būsimą žmonių koloniją šioje planetoje. Daug erdvėlaivių artėja prie šios planetos, o pati kolonija susideda iš kupolų.

Kol kas jokia raketa negalėjo nuskraidinti žmonių į Marsą. NASA apskritai mano, kad pirmasis toks skrydis įvyks ne anksčiau kaip 2030-ųjų pabaigoje – 2040-ųjų pradžioje, o gal ir vėliau. Tačiau Elonas Muskas ne veltui vadinamas dideliu optimistu, nes tiki, kad jo raketa „Starship“ gali pakeisti viską. Amerikiečių milijardierius svajoja paversti žmoniją rūšimi, kuri gyvena ne tik vienoje planetoje. Ir pirmas žingsnis link to turėtų būti kolonija Marse, kuri vėliau pavirs tikrais Marso miestais. Manoma, kad per vieną kelionę į Marsą galės nuvykti apie 100 žmonių.

 

Pagal E. Musko planą, raketa „Starship“ galės nugabenti žmones ne tik į Marsą, bet ir kur kas toliau, pavyzdžiui, į Jupiterio palydovus.

Tačiau erdvėlaivis „Starship“ taip pat padės įsisavinti ne tik Marsą, bet ir Mėnulį. Pirmieji XXI amžiaus astronautai galės nusileisti ant mūsų Mėnulio paviršiaus 2025 metais, vykdydami misiją „Artemis 3“. Tačiau prieš pradėdama naudoti „Starship“ HLS 2025 m., NASA nori įsitikinti, ar jis veikia, todėl šis laivas iki tol turės nusileisti Mėnulyje be įgulos.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()