Žuvies skeletas Marse. NASA marsaeigis Raudonojoje planetoje padarė neįprastą atradimą  ()

Naujoje „Curiosity“ marsaeigio nuotraukoje galite pamatyti neįprastą akmenį, kuris atrodo kaip negyvos žuvies kaulas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marsaeigis „Curiosity“ nufotografavo labai neįprastą darinį Marse, kurį viena tyrėjų pavadino keisčiausiu, kokį ji kada nors matė, rašo „Daily Mail“.

Marsaeigis „Curiosity“, tyrinėjantis Geilo kraterio paviršių, į Žemę atsiuntė keisto akmens, primenančio kaulą su iš jo kyšančiais spygliais, nuotrauką. Ši fotografija internete sukėlė diskusijų audrą, ar ši struktūra yra natūrali, ar dirbtinė.

Astrobiologė Natalie Cabrol socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nauja NASA marsaeigio nuotrauka, gauta naudojant jo kameras. Ji rašė, kad per visus 20 Marso paviršiaus tyrinėjimo metų „Curiosity“ atrasta struktūra yra keisčiausia uola, kurią ji kada nors matė.

 

Kai kurie internautai palygino šį akmenį su iškilimais, panašiais į žuvies kaulo ar eglutės šakomis ir užsiminė, kad tai gali būti dirbtinai sukurtas objektas. Tačiau N. Cabrol mano, jog greičiausiai tai yra paprastas akmuo, kuris dėl vėjo įtakos patyrė stiprią eroziją.

Vis dėlto mokslininkai mano, kad šis keistas akmuo atsirado Marso ilgą laiką vėjui ardžius uolieną. Vėjai Marse gali sukurti tokias neįprastas geometrines figūras ant vietinių uolų. Tačiau kai kurių interneto vartotojų pasiūlymu, ši struktūra galėtų būti Marso drakono, mirusio prieš milijonus metų, fosilija. Arba tai seniai žuvusios Marso žuvies skeletas.

 

Roveris „Curiosity“ 154 km skersmens Gale kraterį tyrinėjo nuo 2012 m. rugpjūčio mėn. Manoma, kad šiame krateryje kadaise buvo senovinis skysto vandens ežeras.

Tai ne pirmas kartas, kai „Curiosity“ į Žemę siunčia neįprastų Marse esančių struktūrų nuotraukas. Pavyzdžiui, pernai įrenginys fotografavo „žvynuotas“ uolienas, susidariusias dėl vandens poveikio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: