Ukrainos kosmoso agentūra įvardijo labiausiai tikėtiną sprogimo danguje virš Kyjivo priežastį (Video)  ()

Balandžio 19-osios vakarą danguje virš Kyjivo buvo pastebėtas nežinomas kosminis objektas, kuris užsiliepsnojo virš miesto. Greičiausiai tai buvo meteoritas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi Ukrainos valstybinės kosmoso agentūros spaudos tarnyba.

„Greičiausiai žybsnį sukėlė meteorito kritimas“, – teigiama pranešime.

Kaip pažymėjo kosmoso agentūra, kiekvienais metais balandžio mėnesį Žemė praskrieja pro Tečer kometos pėdsaką, kuris palieka Lyridų meteorų lietų. Lyridai yra labai greiti ir ryškūs meteorai, kuriuos sukelia Tečer kometos pėdsakas. Lyridai nepalieka ilgų degančių pėdsakų, praskriedami per Žemės atmosferą, jų ženklas – ryškūs blyksniai, arba vadinamieji „ugnies kamuoliai“.

Lyridų meteorų lietus yra vienas iš seniausių žinomų žmonijai. Jis dar buvo stebimas Kinijoje 687 m. pr. Kr. Lyridų meteorų lietus gavo savo pavadinimą iš Lyros žvaigždyno, iš kurio tariamai krinta meteoritų lietus.

 

2023 m. balandžio 15 d. Žemė pateko į Tečer kometos pėdsaką, kuris palieka Lyridų meteorų srautą. Planeta iš jo išeis balandžio 29 d. „Krintančių žvaigždžių“ pikas bus balandžio 21 d.

Panašus incidentas įvyko šių metų vasarį. Naktį virš šiaurinės Prancūzijos nukrito meteoras ir sudegė atmosferoje. Per sprogimą metro ilgio dangaus kūnas nušvietė dangų virš šalies, tai užfiksavo stebėjimo kameros ir liudininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()