Netikėtas vaizdas Marse: atrodo kaip nežemiška knyga (Foto)  ()

NASA roveris „Curiosity“ nufotografavo intriguojančią mažytę Marso uolieną, kuri stebėtinai panaši į suakmenėjusią knygą, praneša „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak NASA, marsaeigis užfiksavo į knygą panašią uolieną balandžio 15 d. – 3800-ąją marsietiškąją misijos dieną – naudodamas ant roboto rankos galo esantį „Mars Hand Lens Imager“ (MAHLI). Raudona uola atrodo kaip dvi atverstos knygos pusės su vienu puslapiu, kuris įpusėjus vertimui sustingo.

Uoliena gali būti šiek tiek panaši į knygą, tačiau ji yra daug mažesnė. Pasak NASA, suakmenėjusio puslapio skersmuo iš tikrųjų yra vos 2,5 cm.

„Neįprastų formų uolienos Marse yra dažnos“, – rašė NASA atstovai.

Keistos formos uolienos susidarė iš mineralų, kuriuos paliko senovinis vanduo. Kadaise šie mineralai būtų buvę palaidoti po minkštesnėmis nuosėdomis, tačiau milijardus metų trukusi erozija tam sutrukdė.

 

Tai – tikrai ne pirmoji iliuzija, pastebėta Marso paviršiuje. Įvairiais laikais žmonės yra pranešę, kad Raudonosios planetos paviršiuje yra radę visko – nuo kanalų iki baisių humanoidų veidų ir ateivių marsaeigių bazių, tačiau kiekvienas pastebėjimas buvo kruopščiai paneigtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: