Neįtikėtina! Prancūzijoje į moterį, geriančią kavą verandoje, pataikė meteoritas  ()

Moteris sėdėjo savo verandoje, kai išgirdo garsų trenksmą nuo stogo ir akmenuko dydžio objektas trenkėsi jai į krūtinę. Tačiau ne visi įsitikinę, kad tai buvo meteoritas, rašo „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįvardyta moteris, gyvenanti Širmeko mieste Prancūzijos šiaurės rytuose, liepos 6 d. apie 4.00 val. ryto vietos laiku sėdėjo verandoje ir gėrė rytinę kavą, kai išgirdo garsų „trenksmą“ nuo stogo ir pajuto, kaip kažkas trenkė jai į šonkaulius, pranešė „The Connexion“.

Iš pradžių moteris manė, kad į ją pataikė gyvūnas, pavyzdžiui, bet netrukus ji aptiko prie kojų akmenuko dydžio akmenį. Moteris nunešė akmenį, sveriantį apie 50 gramų, ištirti geomokslų konsultantui Thierry Rebmannui, anksčiau dirbusiam Bazelio universitete paleogeologijos tyrėju.

Akmenukas atrodė panašus į vulkaninę uolieną, tačiau turėjo požymių, kad buvo pakaitintas atmosferoje. Daugiausia jo sudėtyje buvo geležies ir silicio, kurie būdingi meteoritams, vietos naujienų svetainei „France Bleu Alsace“ sakė T.Rebmanas.

„Rasti meteoritą pasitaiko retai, o kad su juo buvo tiesioginis kontaktas ir jis nukrito ant jūsų iš dangaus, tai beveik unikalus atvejis“, – pridūrė jis.

Tačiau kai kurie ekspertai suabejojo, ar uoliena iš tiesų yra meteoritas, nors nė vienas iš šių ekspertų nebuvo įvardytas, o abejonės nepagrįstos.

 

Tikimybė, kad į mus tiesiogiai pataikys meteoritas, yra astronomiškai maža. Tikėtina, kad kasmet į Žemę nukrenta keli tūkstančiai meteoritų, tačiau dauguma jų lieka nepastebėti, nes arba patenka į vandenyną, arba nukrenta negyvenamose vietovėse, arba yra labai maži.

Iki šiol oficialiai patvirtinta, kad tik į vieną žmogų pataikė meteoritas – tai įvyko 1954 m. Alabamos valstijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: