Kosmoso lenktynės: naujas startuolis ketina kelionės į Marsą laiką sutrumpint pusiau  ()

Elonas Muskas mano, kad branduoliniu kuru varoma raketa būtų puikus būdas greitai keliauti kosmose, ir dabar konkuruojanti bendrovė ją kuria, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės aerokosminė bendrovė „Pulsar Fusion“ kuria branduoline sinteze varomą raketą, kuri galėtų pasiekti 800 tūkst kilometrų per valandą greitį, pranešė bendrovė.

Ši naujoji „Pulsar Fusion“ raketa yra tokia greita – ir karštesnė už Saulę, – kad galėtų perpus sutrumpinti kelionės į Marsą laiką. Žmonės Raudonąją planetą galėtų pasiekti per kelias savaites, o ne mėnesius.

Naujausių tyrimų išvadose teigiama, kad kelionė į Marsą būtų saugi, jei žmonės nepraleistų per daug laiko radiacijos ir gravitacijos trūkumo sąlygose ir grįžtų namo per mažiau nei ketverius metus.

NASA suskaičiavo, kad, naudojant dabartines technologijas, kelionė į vieną pusę užtruktų septynis mėnesius, taigi apie 30 proc. viso „saugios“ kelionės laiko būtų iššvaistyta tranzitui. Sutrumpinus kelionės laiką perpus, žmonės turėtų daug daugiau laiko atlikti bandymus ir pabūti Marso paviršiuje.

Netgi E.Muskas išreiškė susidomėjimą branduolinės energijos raketų galimybėmis. Atsakydamas į straipsnį apie branduolinių raketų naudojimą Marsui pasiekti per 100 dienų, jis teigė, kad NASA turėtų tai ištirti, ir pavadino tai „puikia idėja“.

Tačiau vietoj to, kad raketą kurtų NASA, ją kuria konkuruojanti pradedančioji įmonė.

 

Ši technologija tokia įdomi, kad jau kalbama apie jos panaudojimą siunčiant žmones į kitus taškus kosmose, pavyzdžiui, į vieną iš Jupiterio palydovų. Žinoma, dar yra kliūčių, kurias reikia įveikti, pavyzdžiui, tokia smulkmena, kaip išlaikyti ir apriboti itin karštą plazmą elektromagnetiniame lauke.

Anksčiau šiais metais E.Muskas sakė, kad „labai tikėtina“, jog žmonės aplankys Marsą per 10 metų, o jis tikisi kolonizuoti planetą iki 2050 m.

Bendrovė „Pulsar Fusion“ siekia, kad šio dešimtmečio pabaigoje būtų atliktas bandomasis raketos paleidimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()