Garsusis NSO ženklas. Kodėl daugiau negirdėti apie paslaptingus ratilus laukuose  ()

Šie ženklai jau seniai buvo pagrindas ateivių, besilankančių Žemėje, teorijai paremti. Tačiau dabar retai girdime apie juos, tad kas atsitiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ir 2000-ųjų pradžioje ratai kviečiuose buvo daugelio mokslinės fantastikos filmų „herojai“. Žymiausi šių paslaptingų ratų populiarintojai buvo serialas „X failai“ ir filmas „Ženklai“. Taip pat kai kuriose žiniasklaidos priemonėse nuolat pasirodydavo liudininkų pranešimai, jog jie matė keistus piešinius viso pasaulio laukuose. Kai kurie žmonės laikė ir tebelaiko juos įrodymais, kad šiose vietose buvo nusileidę ateivių erdvėlaiviai. Tačiau dabar, 2023 m., retai girdime apie šiuos reiškinius, rašo „IFLScience“.

Dabar mokslininkai mano, kad tokie reiškiniai yra natūralios kilmės, o kita vertus, dažnai tokie raštai laukuose yra viena iš kraštovaizdžio dizaino rūšių. Tačiau sąmokslo teoretikai atkakliai tvirtina, kad šiuos paslaptingus ratus iš tikrųjų paliko ateivių „skraidančios lėkštės“. Tačiau kol kas šioms teorijoms nėra jokių mokslinių įrodymų.

Manoma, kad pirmasis pranešimas apie keistų apskritimų pasėliuose atsiradimą buvo užfiksuotas dar 1678 metais Anglijoje. Tada šis reiškinys buvo priskirtas velnio „gudrybėms“. Bet žinoma, kad tie apskritimai atsirado nupjovus javų stiebų viršutines dalis ir prispaudus šiuos stiebus prie žemės, o tai yra pagrindinė reiškinių savybė. Dar vienas „apvalių ženklų“ atsiradimo laukuose įrodymas pasirodė žurnale „Nature“ 1880 m., tačiau šis reiškinys buvo siejamas su stipriais vėjais.

O XX amžiaus antroje pusėje žiniasklaidoje vis dažniau pasirodydavo pranešimų apie neįprastus raštus laukuose. Pavyzdžiui, 1963 m. astronomas Patrickas Moore'as aprašė meteorito smūgio kraterį Anglijos lauke, kurį supa spiralės formos įlenkimai pasėliuose. Jų atsiradimą mokslininkas aiškino stipriomis vėjo srovėmis, kurias sukėlė meteorito kritimas.

 

Tačiau vis daugiau žmonių pradėjo tikėti, kad tokie reiškiniai yra susiję su NSO. Be to, liudininkai visame pasaulyje pradėjo pranešinėti apie keistus raštus laukuose.

Visuomenės susidomėjimo ateiviais pikas buvo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio viduryje, kai buvęs JAV oro pajėgų karininkas paskelbė, kad Rosvele, Naujojoje Meksikoje, sudužo nežemiškas erdvėlaivis ir jis kažkur paslėptas.

Buvo tiek daug pranešimų apie neįprastus ratus pasėliuose, kad jie tapo gera terpe apgaulių atsiradimui. Pavyzdžiui, žinoma, kad 1976 m. du Anglijos gyventojai Dougas Baueris ir Dave'as Chorley nusprendė patys sukurti tokius ratus kviečių laukuose.

 

Norėdami tai padaryti, jie naudojo lentas, kurias laikė už virvių ir pradėjo ant jų lipti, kad šiek tiek prispaustų javų stiebus prie žemės. Taip jiems pavyko „nupiešti“ daugiau nei 200 apskritimų, kaip tvirtino patys apgaulės autoriai. Tik 1991 metais jie pripažino, kad šie „ateivių“ kūriniai buvo sukurti be jokių NSO pagalbos.

NSO gerbėjai teigia, kad šių modelių negalėjo sukurti žmonės.

Palaipsniui susidomėjimas šiuo reiškiniu išblėso ir nustojo būti ateivių egzistavimo įrodymu. Šiandien apskritimai laukuose dažnai kuriami kaip kraštovaizdžio dizaino forma, tačiau daugelis žmonių ir toliau tiki, kad prie to prisidėjo ateiviai, o ne gamta ar žmogus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()