Marso zondas aptiko keistos formos objektą Raudonojoje planetoje  ()

Rugsėjo 8 dieną marsaeigis Perseverance Raudonojoje planetoje užfiksavo unikalios išvaizdos akmenis, kurie iš pažiūros primena pusiau perpjautą avokadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad vienas akmuo viduryje turi kauliuko formos iškilimą, apsuptą „minkštimo“, o šalia esantis ovalo formos akmuo – lyg kita dalis atpjauto avokado, turinti specifinę, avokadui būdingą tekstūrą ir formą. Šiuo kadru pasidalijo NASA.

Marse esantį Jezero kraterį tyrinėjantis „Perseverance“ ieško buvusios ar esamos gyvybės požymių, renka grunto ir uolienų mėginius, kurie vėliau bus grąžinti į Žemę. Be to, marsaeigis aprūpintas ne tik įvairia grunto tyrinėmimo įranga, bet ir daugybe vaizdo kamerų, kuriomis fiksuojama Marso aplinka.

Tai ne pirmas kartas, kai „Perseverance“ kameros Marse užfiksuoja žemiškai atrodanti akmeninį objektą.

Vien praėjusiais metais marsaeigis pastebėjo akmeninę „katę“, „ryklio peleką“, „krabo žnyplę“ ir dar daug kitų.

 

Šie, į žemiškus panašūs objektai, yra ne kas tikas, o tik iliuzija. Toks efektas vadinamas pareidolija, kai tikros formos objektus mūsų smegenys sutapatina su mums pažįstamais, žemiškais ar gyvais objektus.

Taip pat ir šis „avokadas“ tėra per laiką dėl atmosferos poveikio susiformavęs ir specifinę, mums pažįstamą formą, įgavęs akmuo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()