Ant konteinerio su asteroido Bennu pavyzdžiais aptiktos paslaptingos juodos dulkės. Darbai staigiai sustabdyti (Foto)  (1)

Dulkių likučiai, rasti ant „Touch and Go Sample Acquisition Mechanism“ (TAGSAM) surinkimo įrenginio, greičiausiai ten atsidūrė dėl surinkimo metu iškilusių sunkumų, kurie galiausiai buvo išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA buvo priversta sustabdyti darbą su asteroidų mėginiais, kuriuos erdvėlaivis surinko ant asteroido Bennu ir šią savaitę grąžino į Žemę. Viskas dėl to, kad kapsulės viduje buvo pastebėtos paslaptingos juodos dulkės. Apie tai praneša „The Daily Mail“.

Mėginius nuo 2020 metų Bennu paviršiaus paėmė misija OSIRIS-REx, kurios dirvožemio kapsulė praėjusį sekmadienį nusileido Jutos dykumoje.

Konteineryje yra apie 227 gramus grunto ir, be viso kito, nežinomos medžiagos.

NASA pareigūnai sakė, kad dulkės bus greitai analizuojamos, siekiant nustatyti, ar tai tikrai medžiaga iš asteroido Bennu.

Didžioji dalis mėginių vis dar yra konteineryje, kuris artimiausiomis savaitėmis bus kruopščiai atidarytas, pranešė NASA.

Dulkių likučiai, rasti ant „Touch and Go Sample Acquisition Mechanism“ (TAGSAM) surinkimo įrenginio, greičiausiai ten atsidūrė dėl surinkimo metu iškilusių sunkumų, kurie galiausiai buvo išspręsti.

 

 

2016 metais erdvėlaivis OSIRIS-REx buvo paleistas vykdant 1 mlrd. USD vertės misiją.

 

Po dvejų metų jis pasiekė Bennu ir 2020-aisiais ilgu dulkių čiuptuvu surinko mažos apvalios kosminės uolienos fragmentus.

 

 

Grįždamas į Žemę erdvėlaivis įveikė daugiau nei 6 mlrd. km.

Kapsulė atsiskyrus nuo erdvėlaivio į atmosferą pateko 44 498 km/val. greičiu. Parašiutas sulėtino laisvą kritimą iki 17 km/val.

Labai svarbu, kad į mėginį nepatektų jokių Žemės elementų priemaišų.

OSIRIS-REx misijos surinkti duomenys taip pat padės mokslininkams tiksliau prognozuoti asteroidus, kurie gali susidurti su Žeme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: