Sąmokslo teoretikai paaiškino, kodėl Nibiru neatsitrenkė į Žemę  ()

Prieš mėnesį Žemę turėjo sunaikinti klajojanti Nibiru planeta - taip tvirtino kai kurie sąmokslo teoretikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, kad pasaulio pabaiga vėl atidėta neapibrėžtam laikui, tačiau neįvykusios apokalipsės autoriai nenurimo, rašo „IFLScience“.

Sąmokslo teoretikas Mike'as Buckneris, taip pat žinomas kaip „apokaliptinis pranašas“, prieš mėnesį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Nibiru tuoj atsitrenks į Žemę. Todėl žmonės turėtų skubiai ieškoti prieglobsčio, jis taip pat pridūrė, jog „nedaug kam pavyks išgyventi“.

Paskutinis M. Bucknerio įrašas buvo toks: „Aš išeinu į urvus“. Tačiau pasaulio pabaiga, žinoma, neįvyko, nes Nibiru planeta tiesiog neegzistuoja.

„Pasakojimai apie Nibiru yra tik interneto apgaulė. Tokių teiginių nepatvirtina joks patikrintas faktas. Jei Nibiru ar Planeta X būtų tikra ir skristų į Žemę, astronomai būtų sekę tokį objektą visą pastarąjį dešimtmetį. Dabar tokia planeta būtų matoma plika akimi. Akivaizdu, kad mes nieko nepastebime“, – sakė NASA dar 2012 m., kai pirmą kartą bandė numalšinti isteriją dėl Nibiru.

Mokslo sluoksniuose išties kyla ginčų dėl vadinamosios Devintosios planetos, esančios labai toli nuo Žemės, egzistavimo. Daroma prielaida, kad objektas klaidžioja Neptūno, kuris yra toliausiai nuo Saulės esanti planeta, orbitoje. Be to, nėra jokių požymių, kad ši spėjama planeta staiga nukryptų nuo kurso ir atsitrenktų į Žemę.

 

Kalifornijos technologijos instituto planetų astronomijos profesoriaus Mike'o Browno teigimu, jei  paslaptinga planeta suktųsi pailga trajektorija, mes jau būtume ją matę. Bet dar svarbiau, kad planeta tokios trajektorijos ilgai neištvertų.

„Jei kuri nors planeta turėtų panašią orbita, ji truktų tik apie milijoną metų, kol ji pernelyg priartėtų prie Jupiterio ir būtų išmesta iš Saulės sistemos“, – sako astronomas.

 

Tuo pat metu jau minėtas „apokaliptinis pranašas“ iš „Twitter“ Mike'as Buckneris pripažino, kad savo skaičiavimuose klydo, tačiau epas tuo nesibaigė.

Sąmokslo teoretikas padarė išvadą, kad Nibiru prieš mėnesį nesusidūrė su Žeme, nes mūsų planeta yra plokščia.

Aiškumo dėlei M. Buckneris netgi paskelbė „plokščios žemės“ žemėlapį, kuriame galima pamatyti ir mitinę Atlantidą ir net Asgardo sienas iš skandinavų mitologijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)

Komentarai ()