Helovino proga. NASA parodė šiurpų Jupiterio „veidą“ (Foto)  ()

Helovino išvakarėse NASA paskelbė Jupiterio nuotrauką, kuri primena šiurpų „veidą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. rugsėjo 7 d. NASA erdvėlaivis Juno užfiksavo baisų Jupiterio „veidą“, praneša „Space“.

Juno šią nuotrauką padarė virš Jupiterio debesų viršūnių skriedamas 7700 km aukštyje. Tai buvo 54-as Juno priartėjimas prie Jupiterio.

Nuotraukoje matyti besisukantys debesys ir audros. Visa tai primena baisų, pailgą veidą. Puikus Jupiterio Helovino kostiumas, ar ne?

Nufotografuota sritis yra palei Jupiterio terminatorių – skiriamąją liniją tarp planetos dienos ir nakties pusių – todėl atrodo, kad planeta išnyksta į tamsų kosmoso foną.

Šią baugią nuotrauką NASA palygino su kubizmo stiliaus portretu, pagerbdama dailininką Pablo Picasso.

 

„Atrodo, kad besisukantys Jupiterio debesys sudaro susiraukusį žmogaus veidą. Pusė vaizdo yra planetos naktinėje pusėje, todėl veidas atrodo taip, tarsi jis žvelgtų iš už durų“, – rašo NASA.

 

 

Vaizdą apdorojo Vladimiras Tarasovas, naudodamas neapdorotus JunoCam prietaiso duomenis. Juno vaizdai internete yra prieinami visuomenei, kuri kviečiama padėti NASA susitvarkyti su dideliu erdvėlaivio surinktų duomenų kiekiu.

„Mažas saulės šviesos kampas išryškina sudėtingą šio regiono ypatybių topografiją, kurią mokslininkai ištyrė, kad geriau suprastų Jupiterio atmosferoje vykstančius procesus“, – vaizdo aprašyme teigė NASA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()