600 sužalojimų. Košmaras „SpaceX“. „100 specialistų turi pjautines žaizdas, dar 46 patyrė kaulų lūžius ar išnirimus…“  ()

Aštuoniais atvejais dėl traumų buvo amputuotos galūnės, 12 darbuotojų patyrė ne vieną, o daugybinius kūno sužalojimus. Dar septyni vos neteko akių. Taip pat užfiksuota darbuotojo kaukolės lūžis, keturi smegenų sutrenkimai ir viena galvos smegenų trauma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ darbuotojai nuo 2014 metų patyrė mažiausiai 600 sužalojimų, kai kurie iš jų baigėsi negalia, o vienu atveju – ir mirtimi, rašo „Reuters“.

Tai lėmė Elono Musko valdymo kultūra, kuria siekiama rezultatų pasiekti per trumpiausią įmanomą laiką, ir prastos atsargumo priemonės.

100 specialistų turi pjautines žaizdas, dar 46 patyrė kaulų lūžius ar išnirimus. Devyni darbuotojai patyrė galvos traumas, penki nudegimus ir tiek pat elektros smūgio atvejų.

Negana to, aštuoniais atvejais dėl traumų buvo amputuotos galūnės, 12 darbuotojų patyrė ne vieną, o daugybinius kūno sužalojimus. Dar septyni vos neprarado akių. Taip pat užfiksuota darbuotojo kaukolės lūžis, keturi smegenų sutrenkimai ir viena galvos smegenų trauma.

Kaip išsiaiškino agentūra, buvo atvejų, kai „SpaceX“ technikai dirbdavo 12 valandų 6 dienas per savaitę saulėje. Jiems buvo suleistos stimuliuojančios injekcijos ir jie grįžo į savo darbo vietą. Pats Muskas mano, kad darbuotojai yra atsakingi už saugą įmonėje.

 

 

Anksčiau „The New York Times“ rašė, kad „SpaceX“ atleido darbuotojus, paskelbusius atvirą laišką, kuriame kritikavo bendrovės įkūrėjo Elono Musko elgesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(29)
(-9)

Komentarai ()