Antras bandymas. „SpaceX“ paleido megaraketą „Starship“. Kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Skrydžio metu raketa „Starship“ turėjo skristi aplink Žemę ir nusileisti Ramiajame vandenyne netoli Havajų salų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-19 Antras bandymas. „SpaceX“ paleido megaraketą „Starship“. Kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“, priklausanti milijardieriui Elonui Muskui, lapkričio 18 dieną atliko antrąjį itin sunkios raketos „Starship“ paleidimą. Vaizdo įrašas buvo transliuojamas X socialiniame tinkle (anksčiau – „Twitter“).

„Starship“ buvo paleistas iš „SpaceX“ „Starbase“ paleidimo aikštelės Boka Čikoje, Teksaso pietryčiuose. Pirmoji raketos pakopa „Super Heavy“ atsiskyrė nuo raketos ir sprogo ore. Ryšys su antraja pakopa „Starship“ nutrūko po maždaug 10 minučių po paleidimo.

„SpaceX“ teigia, kad skrydis buvo daug ilgesnis nei pirmasis bandymas balandžio mėnesį. Praėjusį kartą raketa turėjo problemų praėjus keturioms minutėms po paleidimo – ji neatsiskyrė nuo nešiklio. Antrojo paleidimo metu ryšys su raketa nutrūko praėjus 11,5 minutės po paleidimo.

„Mums pavyko surinkti tiek daug duomenų. Visa tai padės mums patobulinti raketą prieš kitą skrydį“, - sakė „SpaceX“ vadovė Kate Tice.

 

Be to, „SpaceX“ tikėjosi, kad bandomojo skrydžio metu „Starship“ užbaigs nebaigtą orbitą aplink Žemę ir nusileis Ramiajame vandenyne netoli Havajų salų.

NASA direktorius Billas Nelsonas pasveikino „SpaceX“ su sėkmingu raketos paleidimu.

„Skrydis į kosmosą – rizikingas nuotykis, reikalaujantis ryžto ir drąsių naujovių. Šiandienos skrydis – galimybė mokytis ir bandyti dar kartą“, – socialiniame tinkle X sakė jis.

Pilnas video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: