Įspūdinga pabaiga. Kaip mirs Žemė. Tai įvyks greičiau nei galvojome  (3)

Pasibaigus termobranduolinei sintezei, Saulės šerdis pradės trauktis veikiama gravitacijos ir dėl to padidės žvaigždės temperatūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saulė sugers Žemę, kai artės prie paskutinio savo gyvenimo etapo.

Apie tai rašo „ivescience.com“.

Žemei tikriausiai liko dar 4,5 milijardo metų, kol Saulė pavirs raudonąja milžine ir praris mūsų planetą. Žvaigždės, panašios į Saulę, pasiekusios savo gyvenimo finišą tampa raudonosiomis milžinėmis. 

Pasibaigus termobranduolinei sintezei, Saulės šerdis pradės trauktis veikiama gravitacijos ir dėl to žvaigždės temperatūra padidės.

Dėl šilumos pertekliaus išoriniai Saulės sluoksniai išsiplės, o jos dydis labai padidės. Mūsų žvaigždė taps tokia didžiulė, kad jos išorinis apvalkalas bus maždaug Žemės orbitos lygyje, kuriame planeta sukasi aplink Saulę. Tai reiškia, kad virsdama raudonuoju milžinu mūsų žvaigždė sugers vidines Saulės sistemos planetas, mano mokslininkai.

Didelė tikimybė, kad Žemės nebeegzistuos dar 4,5 milijardo metų, o greičiausiai po kelių milijardų metų ji taps visiškai kitokia.

 

Mokslininkai mano, kad po 1,3 milijardo metų žmonės negalės išgyventi Žemėje dėl per aukštos temperatūros joje.

Anksčiau manyta, kad mūsų ugninis dujų kamuolys išnyks po trilijonų metų, bet neseniai atliktas tyrimas parodė, jog Saulės laukia daug pokyčių, kurie įvyks daug greičiau, skelbdami Saulės sistemos pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(19)
(3)
(16)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: