Rusijos erdvėlaivis pateko į avariją prisijungdamas prie TKS. Kas atsitiko  ()

Krovininis erdvėlaivis „Progress MS-25“ į orbitinę stotį atgabeno 2,5 tonos krovinių orbitinės stoties įgulai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmonautai turėjo nuotoliniu būdu prijungti laivą „Progress MS-25“, nes jis negalėjo to padaryti automatiškai. Rusijos krovininis laivas turėjo problemų su autopilotu, rašo „Space“.

Rusijos astronautai Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) turėjo perimti krovininio laivo „Progress MS-25“ valdymą į rankinį, kuriam artėjant prie stoties sugedo automatinio artėjimo tūpti sistema.

Kosminis krovininis laivas į orbitą buvo išsiųstas penktadienį, gruodžio 1 d., su 2,5 tonos įrangos, degalų, maisto ir kitų atsargų, skirtų TKS įgulos gyvenimui ir darbui palaikyti.

Prieš artėdamas prie stoties, „Progress MS-25“ apskriejo 37 orbitas aplink Žemę ir sekmadienį, gruodžio 3 d., pradėjo artėti prie TKS. Jis turėjo automatiškai susijungti su „Sojuz“ moduliu, esančiu rusiškame orbitinės stoties segmente.

Remiantis NASA pranešimu, artėjant krovininis laivas pradėjo nukrypti nuo kurso ir atrodė, kad jis neskrenda į prijungimo tašką. Todėl Rusijos kosmonautai turėjo perimti krovininio laivo kontrolę, kad užbaigtų jo misiją.

 

Visų pirma, laivo skrydį iš TKS stebėjo rusai Olegas Kononenko ir Michailas Čubas, kurie perėmė „Progress“ kontrolę, kai jis buvo 150 metrų nuo stoties.

Kononenko nuotoliniu būdu valdė laivo prijungimą prie TKS. Dėl to laivas sėkmingai prisišvartavo prie orbitinės stoties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: