„Google“: naujasis DI - galingiausias pasaulyje (Video)  ()

Šis modelis yra naujos kartos dirbtinis intelektas, sujungiantis dirbtinių smegenų galią ir galimybę suprasti visų tipų įvesties duomenis ir samprotauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ oficialiai pristatė savo galingą dirbtinį intelektą „Gemini 1.0“, kuris galėtų konkuruoti su „OpenAI“ modeliu. Tai teigiama „Google“ tinklaraštyje.

Šis multimodulinis modelis buvo sukurtas nuo nulio ir išmokytas naudoti kelis būdus, leidžiančius patogiai suvokti ir apdoroti kelių formų duomenis vienu metu. Ji taip pat žino įvairias programavimo kalbas, ypač „Python“, „Java“, „C++“ ir „Go“. Šis asistentas gali duoti geriausius atsakymus į sudėtingus klausimus, įskaitant ir fizikos.

„Google“ siūlo trijų dydžių „Gemini“ modelį: „Nano“, „Pro“ ir „Ultra“. „Nano“ tinka užduotims įrenginiuose, „Pro“ yra universalesnis pasiūlymas, kuris integruojamas su esamais „Google“ produktais, tokiais kaip „Bard“, patobulintu pokalbių robotu. Ateityje bus pristatytos „Gemini Ultra“ ir „Bard Advanced“ versijos su papildomomis funkcijomis.

„Google“ suteikia prieigą prie „Gemini“ modelio per savo paslaugas, tokias kaip „Google AI Studio“ ir „Google Cloud Vertex AI“. Programinės įrangos produktai, tokie kaip paieška, reklama, „Chrome“ ir „Duet AI“, taip pat turi „Gemini“ funkcijas, kurios bus integruotos ateityje.

 

Nors tikslūs „Gemini“ modelio parametrai nebuvo atskleisti, „Google“ akcentavo jo veikimo lankstumą ir galimybę dirbti skirtinguose įrenginiuose. „Gemini Ultra“ modelis bus prieinamas ne anksčiau kaip iki 2024 m., nes prieš leidžiant juo naudotis, reikia atlikti papildomus bandymus ir tyrimus. Tačiau kai jis bus paruoštas, „Gemini Ultra“ padidins galimybes toliau plėtoti dirbtinį intelektą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()